Go Ahead Eagles heeft het thuispubliek een slechte dienst bewezen door ze een beschamende vertoning voor te schotelen. Het tot dan toe puntloze Veendam kon niet over de knie worden gelegd.
Na een redelijk begin zakte het niveau in de eerste helft al snel tot een matig niveau. De oud collega’s van Joop Gall, Marnix Kolder, Michael Jansen en Peter van der Vlag leken  redelijk eenvoudig op de been te blijven. Na een half uur stond echter plots een riante voorsprong op het bord. Een gelukkige bal uit de kluts stelde Janota in staat eenvoudig de 1-0 binnen te schieten.  Slechts enkele tellen later scoorde Kolder zelfs de 2-0, ditmaal wel uit een goed uitgespeelde aanval over rechts.   Zo leek de thuisploeg vanuit een zetel de tweede helft te kunnen uitspelen. Niets bleek echter minder waar.
Het spelbeeld daalde tot een bedroevend niveau waardoor de ploeg het onheil over zichzelf afriep met de aansluitingstreffer als logisch gevolg. Twintig minuten voor tijd kreeg  Anco Jansen van Dave Bus alle tijd uit te halen en de eerste tegentreffer achter de ook al niet overtuigende van der Vlag te schieten. Tot overmaat van ramp stond het 10 minuten later zelfs al weer gelijk. Ditmaal kreeg Menting alle ruimte van Freek Heerkens om de gelijkmaker binnen te koppen.
Alweer puntverlies dus in een thuiswedstrijd. Waren er tegen Helmond Sport misschien nog verzachtende omstandigheden, die waren er vrijdag zeker niet. Welke spelers staan op om het zwalkende team vlot te trekken?