Met zeven punten uit drie wedstrijden heeft Go Ahead Eagles een prima week achter de rug. Na de overwinning in Maastricht en het gelijke spel tegen De Graafschap werd FC Eindhoven op een ruime nederlaag getrakteerd. Door de goede resultaten is de ploeg van Kees van Wonderen gestegen naar plek zes.

Voor de wedstrijd begonnen was, had deze editie van Go Ahead Eagles – FC Eindhoven, zijn verhaal al te pakken. Vijf minuten voor de aftap moest Eindhoven coach Ernie Brandts zijn basisformatie namelijk op drie plekken wijzigen omdat, zoals de bezoekers zelf aangaven, er iets mis is gegaan bij het doorgeven van de negatieve coronatest-uitslagen van de spelers.

Zonder Bourdouxhe, van Son en Peynenburg begon FC Eindhoven voortvarend in de lege Adelaarshorst. Jay Gorter moest namelijk een bal van Donker uit de onderhoek tikken en nog voor de klok op vijftien minuten stond, was Kleef met een stift dichtbij de openingstreffer.

Voetballend kon de thuisploeg er weinig tegenover zetten. Er zijn weinig spelers aan rood-gele zijde die een mannetje passeren. Vaak wordt er gekozen voor een pass die vervolgens niet aankomt terwijl een tegenstander uitspelen veel meer opties zou bieden. Het is misschien wel dé reden dat Go Ahead Eagles met grote regelmaat achteruit moet. Halverwege de eerste helft passeert Donker op simpele wijze Sam Beukema die wederom Jay Gorter ziet redden. De doelman heeft wederom een belangrijk aandeel in de wedstijd.

Toch komt Go Ahead Eagles op voorsprong. Een scherp aangesneden vrijetrap van Frank Ross wordt door Sam Beukema keihard tegen de touwen gekopt. Op dat moment een voorsprong tegen de verhouding in maar direct het sein voor Go Ahead Eagles om niks meer weg te geven.

Het meest positieve van de tweede helft is dat het team van Van Wonderen geen enkele kans meer weggeeft. Doordat het verdedigend op orde was na de rust, kon Go Ahead Eagles ook aandacht besteden aan het aanvallende spel. Dat was niet hoogstaand. Maar het debuut van Mullenga was wel één van de hoogtepunten, zeker toen de spits binnen elf minuten ook het net wist te vinden. Hij schoof namelijk binnen nadat Sam Hedriks van de bal was gegleden. In de slotfase deed Bas Kuipers nog een extra duit in het zakje. Een uitstekende aanval werd door hem in de uitsterste hoek geschoten.

Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden is Go Ahead Eagles terug aan de bovenkant van de ranglijst. Nu zal de ploeg van Van Wonderen, vanuit een solide verdediging, op zoek gaan naar meer tegen ploegen als NEC, NAC en Excelsior.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl