Go Ahead Eagles heeft in Almelo zaterdagavond verzuimd op zijn minst een punt te pakken tegen een zwak Heracles. Armenteros werd het ‘goudhaantje’ met twee mooie treffers voor de thuisploeg.

INITIATIEF
Go Ahead Eagles liet bewust het initiatief aan Heracles die daar nauwelijks iets mee deed. Tempoloos ‘strompelde’ het over het veld, het publiek verstomd achterlatend. Met drie snelle spelers voorop kon Kowet gevaarlijk omschakelen en werd men dikwijls gevaarlijk. Schenk kopte na 13 minuten een corner voorlangs, waar aansluitend Duits net te laat was om bij de tweede paal alsnog in te tikken. Vier minuten later was het dan wel raak voor de Deventenaren.

GROTE TEEN
Groenbast bracht de bal achter de Almelose defensie met een curve waar een biljartspeler jaloers op zou zijn. Antonia reageerde adequaat en snelde richting doelman Castro. Die werd verrast door een slimme lichaamsbeweging van de buitenspeler die aansluitend met zijn grote teen scoorde. Met links drukte Antonia namelijk de bal slim voorbij aan de Belgische sluitpost voor de openingstreffer. Daarmee kwam GA Eagles voor het eerst op voorsprong in een uitduel dit seizoen.

JARIGE ZWARTHOED
De linksbuiten Darri was de gevaarlijkste man aan Heracles zijde, de rechtspoot trok steeds naar binnen en vuurde veel vanuit de tweede lijn. De enige keer dat hij echt op doel mikte, was de jarige Zwarthoed attent door de vrije trap over te tikken. Na een half uur dook Armenteros op voor diezelfde Zwarthoed, maar wederom was de Volendamse sluitpost de situatie meester.

ADERLATING
Vlak voor rust ontsnapte Heraclied Duarte aan rood nadat hij zijn elleboog plantte in het gelaat van Duits. De middenvelder moest in de tweede helft enigszins groggy het strijdtoneel verlaten. Toen was De Kogel er al in gekomen voor de geblesseerde Antonia, een aderlating voor de Deventerploeg. Want vanaf dat ogenblik waren de omschakelingen niet meer gevaarlijk.

BUITENKANSJE
Met Vermey als nieuw aanspeelpunt bij Heracles werd het spel van de thuisploeg juist wel gevaarlijk. De invaller had dan ook een rolletje in de gelijkmaker. De spits bezorgde onbedoeld de bal bij Armentros die het buitenkansje kunstig verzilverde door het speeltuig over Zwarthoed heen te curven voor de gelijkmaker.

VORMCRISIS
Kowet liep in het tweede bedrijf teveel achteruit, de middenvelders kwamen ‘helpen’ verdedigen waardoor de omschakelingen echter uitbleven. Toch kwamen er nog twee kansen, de eerste nadat Zwarthoed zijn ploeg redde bij een hachelijke situatie voor zijn doel. Vanuit de tegenaanval verzuimde invaller De Kogel de 1-2 te maken. Maatsen bediende de, in vormcrisis verkerende spits, op maat maar De Kogel mikte te hoog vanuit vrije positie in het doelgebied

CUBAANSE ZWEED
Niet veel later lukte het Armenteros opnieuw het net te vinden. Slalommend langs enkele spelers poortte hij Schenk met een gelukje, waarna de Cubaanse Zweed keurig afrondde voor de 2-1. Wolters deed bijna hetzelfde twee minuten later, echter het gebrek aan vorm en kwaliteit zorgde er voor dat de verdiende 2-2 niet viel. Want, zo concludeerde De Koning na afloop; “Gezien de kansenverhouding was een gelijkspel terecht geweest”.

TEVEEL ACHTERUIT
Achenteh roste in de extra tijd bijna een afvallende bal binnen, maar Castro voorkwam een wereldtreffer van de linksachter die achteraf concludeerde: “Met een De Kogel en Wolters in vorm hadden we hier meer weggehaald”. Zijn collega Schenk sloot af: “We liepen teveel achteruit in de tweede helft waardoor we niet meer aan goed aan omschakelen toe kwamen”.

Hans de Koning:
 

Rochdi Achenteh:
 

Xandro Schenk: