De regenachtige donderdagavond begon best sterk voor Go Ahead Eagles met spelmaker Philippe Rommens in de basis. Echter een effectief Feyenoord scoorde vlotjes tweemaal en temporiseerde vervolgens. In de slotminuut liet de sterke Rotterdamse defensie zich nog verrassen, echter werd dat in de tweede helft vakkundig rechtgezet en zo won de vice-kampioen met 1-3 aan in Deventer.

“We kwamen goed mee in het duel” constateerde de Belg die zijn rentree maakte na drie maanden blessureleed. Een periode waarin Rommens eerst tegenslag op tegenslag kreeg te verwerken. Zijn ploeg moest dat ook toen tweefouten rigoreus werden afgestraft en het na ruim een half uur spelen 0-2 stond.

Handsbal van Trauner
“Zij waren effectief en wij dwongen te weinig af”, evalueerde Rommens verder die zijn twijfels had over de handsbal van Trauner. Want even voor de openingstreffer bokste de sterke verdediger het speeltuig weg met de hand, voordat Baeten weg kon draaien van de Oostenrijker. De warrig leidende scheidsrechter Blank wees het direct van de hand en wees enkele seconden later ook op zijn oortje. De snelste beslissing van de VAR in de geschiedenis van het veelbesproken systeem.

Een andere mening
Doorgaans hebben ze minuten nodig in de ‘caravan’, maar nu waren ze unaniem, terwijl menig televisiekijker en de rest van de Adelaarshorst een andere mening was toegedaan. Na de 0-2 maakte Feyenoord de wedstrijd vakkundig ‘dood’ en dacht daarmee eenvoudig het einde te halen. Echter glipte Adekanye er tussendoor en de dekselse Olivier Edvardsen knikte de aansluitingstreffer binnen vlak voor de thee. In de rust bleef Rommens achter: “We hadden afgesproken maximaal een helft, hoe goed het ook zou gaan.”

Publiek weer tot leven
Opgewonden ging het Deventer publiek aan de koffie, maar niet voordat Bosvelt via de schermen zijn contractverlenging bekend maakte. Na de thee probeerde de Deventerploeg het wel, maar de voorin kon het geen vuist maken. Ook de moeizaam spelende Willumsson trof al snel Bylow op zijn pad. Acht minuten later profiteerde Ueda van net dat beetje ruimte wat hij kreeg en roffelde de 1-3 binnen waarna een offensief met een extra spits benodigd was om het publiek weer tot leven te krijgen.

Mopperend richting de uitgang
Daarin kreeg Adekanye een kansje, evenals Gerrit Nauber. Vlak voor tijd wist invaller Breum doelman Bylow nog te testen, maar de van blessureleed teruggekeerde Oranje sluitpost tikte de inzet uit zijn benedenhoek. “Een frustrerende nederlaag tegen een erg sterke ploeg”, evalueerde Rommens na afloop die het betreurde dat Go Ahead Eagles niet meer af kon dwingen. Terwijl de regen neerdaalde aan de Vetkampstraat, mopperde het publiek richting de uitgang.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl