“Wij hadden de beste kansen”, oordeelde Bas Kuipers na afloop. Zijn ploeg speelde met 0-0 gelijk tegen een Fortuna dat het meest dreigende was, maar de sterke Deventer defensie niet kon passeren.

Het was een mooie zachte vrijdagavond in Limburg waar Go Ahead Eagles moeite had om in de wedstrijd te komen. Na een uitglijder van Kramer schoot spits Sierhuis gevaarlijk voorlangs.

Chaotisch
Daarna kwam het team van Hake meer in het duel met een grote kans voor Willumsson. De IJslander kwam een teenlengte te korte na een geweldige steekpass van Linthorst die de defensie van Fortuna doorboorde. De eerste helft bleef chaotisch, meest typerende was de struikelactie van Adekanye die bijna alleen op de Fortunese doelman kon afstormen.

Onhandige Adekanye
Twee minuten later weer een onhandige Adekanye die meer en meer uit vorm raakt. Het duel bleef onrustig tot aan de rust waarbij beide teams ook geen recht hadden op een treffer. Na de thee verschenen Stokkers en Breum op de mat terwijl Beaten en Adekanye achterbleven in de catacomben van het fantasieloze stadion in Limburg.

Over de winkelhaak
De thuisploeg startte fanatiek, zette veel druk en het kostte GA Eagles wat moeite om in het duel terug te komen. Na een uur spelen herstelde de elf van Hake zich keurig en kwam zelfs tot een enorme kans voor Willumsson die, na een prachtige aanval, het speeltuig over de winkelhaak curvde.

Betrouwbare sluitpost
Cordoba en Pinto zorgden voor veel voorzetten vanaf de zijkant, maar het centrale duo Kramer en Nauber stonden hun mannetje. Alleen in de 71ste minuut kon Sierhuis tot een kopbal komen die De Lange geweldig pareerde. Niet veel later moest hij opnieuw in grijpen op een inzet van Peterson. De betrouwbare sluitpost leek de nul te gaan houden.

Genoegen met een punt
Zeker toen Rosier zijn kopbal op de de lat uiteen zag spatten en zijn team niet tot een goed slotoffensief kwam. De rood-gele formatie kon ook niet echt meer een vuist maken en consolideerde het duel en nam genoegen met een punt terwijl Heerenveen niet won in Almere.

Leeft echt in de groep
Daarmee zou Zwolle Kowet theoretisch nog in kunnen halen, maar daarvoor moet het wel winnen in De Kuip zondag. Op doelsaldo zal Go Ahead Eagles de play-offs voor Europees voetbal gaan halen, een prestatie waar het team naar toe leeft: “We zijn er volle bak mee bezig, het leeft echt in de groep”, onderstreept aanvoerder Bas Kuipers na afloop.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl