GA Eagles kent altijd moeizame duels in Wijdewormer, echter maandagavond toonde het effectiviteit door op de juiste momenten te scoren en met een 0-3 zege de vijfde plek nog steviger in beslag te nemen.

Zo joeg de ploeg van Van Wonderen Jong AZ flink op tot aan de laatste linie, en daar hadden ze erg veel moeite mee. De Alkmaarders, versterkt met eerste selectiespelers Aboukhlal, Taabouni en Reijnders, kregen gaandeweg de eerste helft wat meer grip op het duel. Maar juist toen dat geschiedde was daar Eyibil die met een heerlijke dieptepass de opstomende Kuipers wist te bereiken. De back glipte langs Lathouwers die Kuipers naar de grond werkte op de rand van het strafschopgebied.

De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door captain Veldmate voor de 0-1, een score die enkele minuten later verdubbeld had moeten worden middels Botos. Weggestuurd door een geweldige steekpass van Eyibil, wilde de Griek met een Laudrup-achtige sleepbeweging doelman Reus te passeren, echter krijg hij de bal niet over de doellijn.

De eerste echte uitgespeelde kans voor Jong AZ was na 38 minuten spelen toen Brouwers de fout in ging en Margaret vanaf rechts Goudmijn bediende. De behendige middenvelder legde de bal panklaar voor de instormende Reijnders, echter verdween de wreeftrap naast het doel van Gorter die daarmee de nul wist te houden tot aan de thee.

Na de hervatting wederom een Jong AZ met nog meer balbezit en nu ook gepaard met meer tempo. Daardoor verkreeg het een enorme mogelijkheid na een foutje van Beukema, Duin stevende alleen af op doelman Gorter die een heuse sta-in-de-weg bleek te zijn. Eerst blokte hij geduldig de inzet van de spits om in tweede instantie vol op het speeltuig te duiken.

Een belangrijke safe, want vijf minuten later verdubbelde de Deventerploeg zijn voorsprong. In de sterke fase van de thuisploeg maakte doelman Duin een cruciale fout door een terugspeelbal verkeerd te raken en recht in de voeten van Eyibil te schieten. Die behield het overzicht en gaf Botos een niet te missen kans met als gevolg de 0-2 voorsprong.

Jong AZ probeerde aansluitend dapper te blijven voetballen, maar kon niet profiteren van het slordige GA Eagles middenveld. Na een uur spelen krulde Brouwers een vrije trap in de vijandelijke 16 waar Beukema heerste in de lucht en de genadeklap uitdeelde. Zijn kopbal sloeg binnen via de onderkant van de lat waarmee de centrale verdediger zijn 7e treffer van het seizoen aan tekende.

Aansluitend probeerde Jong AZ het nog wel, met veel balbezit en verwoede pogingen door de as van het veld. Aanvallen die uiteindelijk allemaal voortijdig stranden, mede door de uitstekende organisatie van de ploeg van Van Wonderen. Zijn team had zelfs de grootste kansen op een treffer echter werd Botos zijn inzet gekraakt en Hendriks zijn schuiver nipt gered door Reus.

De uiteindelijke 0-3 is enigszins geflatteerd, maar wel een ultieme boost voor het zelfvertrouwen van de ploeg uit de Koekstad. Leunend op een betrouwbare verdediging, afjagend in een geweldige conditie en af en toe dodelijk effectief zoals maandagavond in Wijdewormer waar het voor het eerst drie punten mee mocht nemen terug naar Deventer. Daar wacht aanstaande vrijdag de volgende Jong ploeg, want PSV is dan te gast in De Adelaarshorst.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl