We snakten er al lange tijd naar en gisteren was het eindelijk zover. De drie punten bleven in Deventer. Op voorhand leek het een lastig verhaal te worden, aangezien Fortuna Sittard tot nu toe de minst gepasseerde defensie van de Jupiler league had.  Al na vijf minuten leek de thuisploeg echter op rozen te zitten toen Deniz Turuc onreglementair werd gevloerd binnen de zestien en scheidsrechter Lindhout Jurjan Mannes van Fortuna met rood de kleedkamer instuurde.  Het buitenkansje vanaf elf meter werd echter niet benut door een iets te overmoedige Promes.

Binnen het half uur kwam de 1 – 0 wel op het scorebord. Via een snelle omschakeling na een spaarzame uitbraak van Fortuna, rondde Houtkoop bekwaam af. Ondanks de numerieke meerderheid duurde het erg lang voordat de bevrijdende 2-0 te noteren viel.  Juist in de fase waarin Fortuna kansen zag op misschien wel een stuntje was het wederom Houtkoop die op aangeven van Antonia alweer zijn 9de van het seizoen mocht aantekenen.  Rustig achteroverleunend het laatste kwartier uitzitten was er alleen niet bij. Invaller Diaz scoorde enkele ogenblikken later al weer de aansluiting na een onachtzaamheid in de Deventer defensie.

Pas vier minuten voor het eindsignaal etaleerde Jop van der Linden zijn specialiteit door een vrije trap raak te mikken en gooide hiermee de wedstrijd in het slot. In de laatste minuut bepaalde Kolder de eindstand op 4-1, nadat hij een in eerste instantie door keeper Kaya gekeerd schot simpel over de doellijn kon tikken.