Het begint zo langzamerhand een eentonig en vervelend verhaal te worden. Zeker lijkende overwinningen worden keer op keer amateuristisch verspeeld, gisteren thuis tegen FC Oss was het niet anders.

Dit keer was Ten Hag de gebeten hond in de ogen van onze aanhang. Zijn dubbele, verdedigende wissel pakte dan ook volkomen verkeerd uit. Op het moment van wisselen stond de thuisploeg verdiend op een 2-1 voorsprong en waren de bezoekers uit Oss maar zelden gevaarlijk. Het vervangen van beide backs Schenk en Karami door Misidjan en Heerkens bracht even de stabiele organisatie aan het wankelen met een snelle gelijkmaker tot gevolg. Wederom een dreun van jewelste.

In de eerste helft zocht Go Ahead geduldig naar een gaatje in de verdediging van Oss. Op het moment dat de voorsprong niet lang meer kon uitblijven viel de treffer echter aan de andere kant. Oss, ‘gesteund’ door een leeg uitvak, kon niet lang genieten van de voorsprong omdat treffers van Promes, brutaal toch weer de penalty opeisend, en Houtkoop de terechte ruststand op het bord brachten.

Na de rust, met de neus naar de B-side, leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht maar verzuimde met name Promes om de score uit te bouwen. En ja, dan blijkt puntverlies ook deze avond weer een logisch gevolg.