Binnen een kwartier was het duel in Emmen gespeeld. De slappe instelling van de Deventerploeg werd genadeloos afgestraft door een behoorlijk Emmen waardoor het vrijwel kansloos werd.

Bijna onwetend wat te doen doolde de manschappen van Demmers door de Drentse herfstregen. Geen duel werd er gewonnen waardoor doelman Zwarthoed ver uit zijn doel moest. Alsof Mozes zijn staf hanteerde en de Deventer defensie de rode zee was. Ongelukkig beroerde Zwarthoed de bal met de arm en moest vertrekken.

INSTELLING
Met tien man is er een andere instelling nodig, echter ging de ploeg door waarmee het was begonnen. Inspiratieloos wandelde het achter de Emmense ploeg aan die keer op keer hetzelfde spelletje speelde. Inspelen op spits Kolder, lopende middenvelders die aansloten en dan vlot de buitenkant zoeken. De Deventer middenvelders lieten hun man lopen, de backs stapten in en de chaos was compleet.

MES DOOR DE BOTER
Cummins was dan al verrast door een zondagsschot van Mannes. De doelman zag er niet goed uit bij een volley vanaf 40 meter. Echter kreeg de invaller snel de kans die fout te herstellen en zo redde hij bekwaam zijn ploeg enkele malen.  Een antwoord op de kopstoot van Kolder had hij niet. Weer zo’n kenmerkende aanvalsopbouw die als een warm mes door de Deventer boter gleed. Gyasi mocht eenvoudig voorzetten en Kolder kroop voor zijn man om de 2-0 binnen te knikken.

WINKELHAAK
Er volgde een omsingeling en enkele parades van Cummins. Het balbezit voor de ploeg van Demmers was veelal kort door twijfel en gebrek aan overtuiging. Even voor de rust mocht De Kogel aanleggen vanaf 22 meter. De spits toonde vormbehoud door het speeltuig subliem in de winkelhaak ‘te hangen’ en zijn ploeg hoop te geven voor het tweede bedrijf. Echter de omzetting van Demmers hielp slechts even, Rijsdijk moest voor diepgang zorgen echter Teijsse en Van Ewijk misten hun kansen.

SIERLIJK
Emmen paste zich aan en het wachten was op de 3-1. Jallo maakte die treffer toen hij tegendraads de voorzet van Gyasi binnenschoof. Dat hij volledig vrijstond was veelzeggend. Het regende kansen voor Emmen, maar Kolder miste vertrouwd. In de extra tijd deed de oude Eagles aanvalsleider iets ongewoons. Hij krulde een vrije trap sierlijk in de kruising achter de grabbelende Cummins en onderstreepte het verschil daarmee op het veld deze  vrijdagavond.

VERKEERDE INTENTIE
Trainer Demmers vond dat het duel al na enkele minuten gespeeld was: “We gingen met totaal de verkeerde intentie het veld in, er werd maar half druk gezet waardoor ze de vrije man vonden”. De trainer wisselde halverwege Rijsdijk voor Duits: “Na de omzetting in de rust kregen we twee kansen en aansluitend is er keihard gewerkt, maar eigenlijk was het duel al in het eerste kwartier verloren”.
Meer reacties kunt u rechts naast dit artikel beluisteren. Erik van Luttikhuizen sprak voor Sport Live ook nog met aanvoerder Bart Vriends.

Bart Vriends

Dennis Demmers
 

Met dank aan Erik van Luttikhuizen