Juist zondagmiddag had Go Ahead Eagles de 12de man hard nodig toen het zelf te kort schoot in het thuisduel tegen FC Groningen. Gebrek aan intensiteit resulteerde in een 0-1 nederlaag in de lege Adelaarshorst.

Van de meet af aan liep Go Ahead Eagles achter FC Groningen aan dat een tempootje hoger speelde en met meer energie ook de afvallende bal had. Het resulteerde in een schot vanuit de 2e lijn van Suslov, een gevaarlijke kopbal van De Leeuw en een afstandspegel van Duarte die allen onschadelijk werden gemaakt door doelman Hahn.

Pas na 29 minuten spelen kon de thuisploeg doelman Leeuwenburgh in de ogen kijken, toen Brouwers over schoot na een goede voorbereiding van Botos. Zes minuten later had Rommens dé kans om de Groningse sluitpost echt te testen toen hij, 1 op 1, op Leeuwenburgh af stoof, echter struikelde de Belg onderweg… Illustratief voor het spel van de Deventerploeg, te weinig energie, te weinig goede passing en dus constant nét te laat.

Suslov testte Hahn met een geplaatste bal in de verre hoek en aan de andere kant strandde Rommens op de doelman, dit na een goede pass van Botos. Echter veranderde dit alles niets aan de stand halverwege.
De eerste kans na de thee was direct een treffer toen een vrije trap in de 16 werd geslingerd en de terug gekopte bal keurig uitkwam bij de vrijstaande Strand Larsen. De lange Zweed bleef koelbloedig en liet Warner Hahn kansloos voor de 0-1.

De Groningse spelers irriteerden vriend en vijand aansluitend door tijd te rekken, te duikelen en gele kaarten op te eisen voor de kansloos ploeterende Deventerse tegenstander. Zo dook De Leeuw in de 16 en foeterde Lucassen hem scheel terwijl enkele minuten later Cordoba geel kreeg bij een buiteling in het strafschopgebied aan de andere zijde. Op het middenveld toonde met name Suslov last te hebben van evenwichtsstoornissen, getuige een buiteling om de drie minuten. Zo matig als Kowet speelde, zo simpel liet scheidsrechter Van Eijk zich meeslepen in het spelbederf van de Groningse ploeg. Kramer pakte geel direct na een grote kans voor Strand Larsen en een kwartier voor tijd leek Go Ahead Eagles toch langszij te komen.

Invaller Berden ging een 1-2tje aan en schoot het speeltuig hard onder de Groningse sluitpost door, echter remde de bilpartij van Leeuwenburgh de bal voldoende zodat de bal voor de lijn alsnog gekeerd kon worden. De Bask Cordoba pakte niet veel later zijn tweede gele prent en het slotoffensief moest dus met tien man gebeuren op jacht naar een gelijkmaker. Eerder mét publiek sterkte het de ploeg van Van Wonderen, echter in het spooktoneel van zondagmiddag bleek het kansloos.

Michael de Leeuw zag zijn inzet gestopt door de uitstekend keepende Han en aan de andere kant dolde Berden zijn tegenstander op de achterlijn, echter zag tot zijn eigen ontzetting de inzet gekeerd worden tot in het zijnet. Enkele minuten later moest zelfs middenvelder El Hankouri er aan te pas komen om de bal van de lijn te halen en zo bleek het vandaag nét niet te gaan lukken voor GA Eagles. Tot overmaat van ramp liep ook Kramer tegen zijn tweede gele kaart aan en moet Go Ahead Eagles in Tilburg volgende week zeker vier basisspelers gaan missen.

“Soms sluipt het er in na een goede serie, zo kwamen we vandaag intensiteit tekort om echt deel te nemen aan het duel. Zo viel de bal dan ook net niet goed en misten we de power van het publiek”, aldus coach Van Wonderen na afloop over de nederlaag. Boyd Lucassen was gefrustreerd, zeker richting enkele Groningen spelers: “Ze bleven buitelen en tijdrekken en de scheidsrechter ging daar wel heel erg in mee. Daarnaast moeten wij meer dan 100% leveren en dat ontbrak er vandaag aan bij ons.”

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl