Superlatieven schieten te kort om het 0-0 gelijkspel van Go Ahead Eagles te omschrijven in Amsterdam. Tegen een Europese toptegenstander bleek dat het team van Kees van Wonderen in staat een punt over de streep te trekken. Wederom een krankzinnige prestatie van de Deventer trots in een enerverend Eredivisie-seizoen.

Een chagrijnige Erik ten Hag was na afloop op de persconferentie niet mild voor zijn ploeg. Hij vond zijn team niet hongerig genoeg om ‘dit soort wedstrijden’ in winst om te zetten. Daarnaast ontbrak ook de energie bij zijn ploeg. Het tegenovergestelde is waar voor Go Ahead Eagles. De formatie van Kees van Wonderen was niet alleen hongerig en energiek. Het team is zeer gedisciplineerd in de teamtaken en laat zich niet door verkeerde emoties leiden.

In een 1-5-3-2 formatie trok Go Ahead Eagles ten strijde. Met een balbezit percentage van 25 procent moest de ploeg zich beperken tot verdedigen. En dat deed het voor de rust uitstekend. Ajax kwam niet tot grote kansen waardoor een 0-0 ruststand een logisch vervolg was.

Na de pauze kreeg Go Ahead Eagles het moeilijker. Het tempo bij Ajax ging omhoog en af en toe moest Go Ahead Eagles een beetje ruimte laten. Het leverde een schotpoging op die door Warner Hahn onderuit de hoek getikt werd. Vervolgens moest Hahn handelend optreden op inzetten van Klaassen en Tadic. Maar telkens was de doelman op zijn post. Ook belanden er nog een poging van Klaassen op de paal en haalde Nauber samen met Hahn een bal van de lijn.

Het waren de gebruikelijke kansen van een Europese topclub die een promovendus over de knie wil leggen. Het lukte de Amsterdammers voor het eerst in 32 duels niet. Een historisch punt schrijft Go Ahead Eagles toe aan zijn verzameling van 17 punten. Een heerlijke afsluiter na twee krankzinnige thuiswedstrijden. Go Ahead Eagles kan op een roze wolk de interlandperiode in.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl