Go Ahead Eagles heeft PEC Zwolle een negatief ‘record’ weten te bezorgen in de IJsselderby. De ploeg uit Deventer won door een doelpunt van Giannis-Foivos Botos. En aangezien de eindstand 1-0 bleek te zijn kwam de ploeg uit Zwolle vijf wedstrijden op rij niet tot een doelpunt. Het was voor Go Ahead Eagles genoeg om, sinds 2014, weer een IJsselderby in eigen huis te winnen.

De IJsselderby ontbrandde na zes minuten spelen. Heil kreeg plots een enorme kans maar schoot maar de rappe buitenspeler zag zijn poging van dichtbij naast gaan. De volgende mogelijkheid van de thuisploeg kwam na vijf minuten later. Een vrijetrap van Philippe Rommens werd door Kostas Lamprou onder de lat weggetikt.

Ondanks dat de thuisploeg de kansen niet aaneenreeg bleek het wel de betere partij. Zwolle beperkte zich tot verdedigen maar had geen aandeel in de wedstrijd. De ploeg van Kees van Wonderen werd na een half uur weer écht gevaarlijk toen Martijn Berden via de rechterkant het strafschopgebied in kon maar wederom Lamprou op zijn weg vond.

De kans van Martijn Berden bleek de laatste serieuze kans van de eerste helft waarin Go Ahead Eagles nadrukkelijk de overhand kreeg en had moeten scoren. Dat scoren had de ploeg in een makkelijkere uitgangspositie gezet voor de tweede helft.

Want in de tweede helft had de wedstrijd volledig kunnen kantelen. Scheidsrechter Kevin Blom gaf namelijk in de eerste minuut van het tweede bedrijf een strafschop aan PEC Zwolle. Gerrit Nauber had volgens de leidsman hands gemaakt. Een blik op het scherm van de VAR leerde al snel dat de scheidsrechter het niet juist had waardoor de strafschop geen doorgang vond.

De wedstrijd kwam meer in evenwicht. Go Ahead Eagles wilde wel op tempo spelen maar was daarvoor aan de bal en met de veldbezetting niet goed genoeg. PEC Zwolle deed er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. Ogenschijnlijk had de tactiek van Zwolle effect. Want het duurde tot de 72ste minuut alvorens er wederom een kans te noteren was. Direct een hele grote kans voor Cardoba. Zijn vrije schietkans belandde hoog in de B-side.

Niet veel later ontplofte de Adelaarshorst alsnog. Invaller Botos zette Deventer in vuur en vlam door de 1-0 aan te tekenen. In het vervolg kreeg Go Ahead Eagles nog een enorme kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Lidberg kreeg de bal echter vanaf een meter of vier niet tussen de palen nadat Cardoba hem helemaal vrij voor Lamprou had gezet.

De 1-0 van Botos bleek uiteindelijk het verschil in deze IJsselderby waardoor Go Ahead Eagles afstand neemt van plek 18 maar vooral zelf erg blij zal zijn met 6 punten in de openingsfase van het seizoen.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl