FAQ items aan het laden...

GAE zonder al teveel energie in de tweede ronde

Go Ahead Eagles heeft zonder al te veel moeite de tweede ronde van de KNVB beker bereikt. Het schakelde dinsdagavond Eindhoven uit in eigen huis met 2-0.

TEMPO TE LAAG
Go Ahead Eagles domineerde de eerste helft, echter was de passing matig waardoor het ontbrak aan veel kansen. Als de bal wel goed rondging, was deze ook zo voorin en zo ontstond de eerste kans van de wedstrijd. Navratil haalde de achterlijn op een pass van Stans en Van der Venne kreeg tijd om van 16 meter aan te leggen. Essikal haalde de inzet van de lijn. Het tempo bleef te laag, het leek of de ploeg het enthousiasme van het publiek miste dat met slechts 3000 de weg naar de Vetkampstraat hadden gevonden.

HELDENROL
De eenzame Eindhoven spits Daniëls verkreeg een kans na mistasten van Bosz maar Verhulst was attent. Andrade speelde wijfelend maar schoot goed in de hoek op aangeven van Van Moorsel, doelman Swinkels was scherper. Bosz en Adrade leken tenslotte dichtbij maar halverwege stond de brilstand nog op het bord. Na de thee startte Eindhoven beter en verkreeg twee dikke kansen via Bousard en Van der Boomen. De heldenrol was voor Verhulst die zijn ploeg op de been hield.


KOUD KUNSTJE

Pas na de wissel, die Stegeman toepaste na een uur spelen, kwam er meer beweging in het duel. Pouwels kwam er niet aan te pas en moest er af, en Navrátil mocht op zijn plek verder terwijl invaller Langedijk het laatste half uur mocht vol maken. Dat deed de linksbuiten verdienstelijk, met veel dreiging en voorzetten met beide benen. De 1-0, die vlot volgde, kwam na een voorzet van Andrade die vanaf links de vrijstaande Navrátil wist te bereiken. Vlak voor de doelman was het een koud kunstje voor de Tsjech.

BEVRIJDENDE 2-0
Bliek lost dan Veldmate af die met hamstringklachten uit voorzorg naar de kant werd gehaald. Van Moorsel kreeg maar geen grip op het middenveld en verprutste ook nog eens een enorme kans toen Langedijk hem bediende bij de tweede paal. Eindhoven besloot veel aanvallender te wisselen en bij de Eagles hinkten men op twee gedachten. Het spreekwoordelijk kwartje viel de goed kant op toen Van der Venne heerlijk Langedijk wegstak. De invaller nam goed aan en drukte de koel bevrijdende 2-0 binnen.


AUTOMATISMEN VERDWIJNEN

Hiermee zit Go Ahead Eagles in de koker voor de tweede ronde: “Best belangrijk”, volgens Stegeman die het gevoel had dat zijn ploeg grip op het duel hield maar in de eindpassing veel fouten zag. “Ook was de bezetting vanaf de zijkanten matig en was de koek op bij Pouwels na een uur spelen”. Zijn ploeg had effectiever moeten zijn: “Je ziet dat de wissels voor verandering zorgen, dat automatismes verdwijnen, mijn fout eigenlijk”, lachte Stegeman tevreden.

2018-09-26T12:09:51+02:0026 september 2018|Verslagen|

Deel dit bericht:

Ga naar de bovenkant