Go Ahead Eagles kwam vlot op achterstand en wist dat pas laat in het duel recht te zetten door doelpunten van Schenk, Teijsse en Hendriks waarmee de Eagles zich plaatsen voor de volgende ronde.

De amateurs van Dongen hebben in dit prille seizoen al een reputatie opgebouwd het goed te doen tegen grote clubs. PSV won nipt met 1-3 in de voorbereiding en ook in de 3e divisie zijn goede resultaten geboekt. Lang hoopte men in Brabant op een bekerstunt, echter de kwaliteit van de Deventerploeg gaf uiteindelijk de doorslag.

Dapper knokten de amateurs voor iedere meter en joeg het de ploeg van De Koning op. Bij iedere balwinst ging het speeltuig zo snel als mogelijk naar voren waar ze dikwijls voor gevaar zorgden. De eerste echte kans van het bekerduel was voor Suk die te hoog mikte na 3 minuten. Echter de eerste echte kans voor Dongen was wel direct raak.

“Een FIFA goal”, grapte Achenteh na afloop. De debuterende linksachter omschreef de Dongense treffer als een perfecte uitvoering op een spelcomputer. Rechtsachter Gerrits gaf een vroege voorzet die spits Kolkert terug kopte. Met een heerlijke volley joeg Van der Waarden de bal hard achter de kansloze Cummins voor de 1-0. De Eagles hadden het meeste balbezit en kregen ook de beste kansen.

Veel aanvallen gingen over de linkerflank de eerste helft waar Ojamaa na 23 minuten de Kogel vond, die schoot middendoor op de doelman en vanuit de rebound vond ook Maatsen sluitpost Roovers. Zeven minuten voor de thee schoof Suk de bal in vrijstaande positie pardoes naast. In die aanval raakte spits De Kogel geblesseerd en werd even later vervangen moest worden door Sam Hendriks.

De kansenregen hield aan met onder meer Mijnhijmer die op Cummins stuitt en aan de andere kant Ritzmaier, Bytyqi en Hendriks. Na de rust, terwijl de zon onderging op het strakke sportpark ‘De Biezen’, bleef de Deventerploeg moeite houden met het straf dekkende Dongen dat loerde op een uitval. Met dubbele dekking werd Kowet opgevangen dat nauwelijks tot echte kansen kwam. Na 55 minuten zette Ojamaa andermaal Suk vrij door het doel, maar wederom miste de Deventenaar.

Dan wordt het een slijtageslag waarbij de amateurs noodgedwongen moesten wisselen met hun centrale verdediger en doelman. De eredivisionist maakte dankbaar gebruik van de ruimtes die daardoor ontstonden. Met invaller Teijsse als extra stormram kopte Xandro Schenk de verlossende gelijkmaker binnen vanuit een hoekschop van Bytyqi. Daarmee leek de ban gebroken, temeer drie minuten later Nieveld invaller Teijsse voor het doel vond.

De pinchhitter schoof bekwaam de 1-2 binnen en de weerstand was gebroken. Invaller Randy Wolters zag dan Sam Hendriks vrij bewegen in de 16 en de spits rondde de voorzet slim af . Daarmee was het pleit beslecht voor het dappere Dongen dat met opgeheven hoofd van het veld kon. Dat gold niet helemaal voor de Deventerploeg.

De supporters waren teleurgesteld in hun ploeg die de amateurs niet eerder op de knieën kreeg. De Koning had een moeilijke avond voorzien: “Dongen deed het goed en wachtte ons op, wij beloonden onszelf niet met een vroeger doelpunt en daarmee wordt het steeds moeilijker”, aldus de oefenmeester. Norichio Nieveld vreesde niet voor verlies: “De ruimtes waren klein, maar je voelt gewoon dat we het wel recht gingen zetten”.