Het hadden drie gouden bonuspunten moeten zijn, maar na negentig minuten liep PSV de polonaise. Hoe onrechtvaardig kan voetbal zijn.

In de eerste helft liet Go Ahead de Eindhovenaren werkelijk alle hoeken van het veld zien. Al na één minuut  liep Antonia de bal tegen de touwen na een prachtige aanval. Binnen het half uur verdubbelde Erik Falkenburg zelfs de score. PSV kon daar in de eerste helft helemaal niets tegenover stellen. Sterker nog, Jeffrey Rijsdijk had oog in oog met doelman Zoet de 3-0 moeten maken.

In de tweede helft was het weer Go Ahead dat het bal opende. Een afgemeten voorzet van Rijsdijk zette Falkenburg volkomen vrij bij de tweede paal. De geslagen doelman Zoet, die al niet meer de moeite nam te reageren, zag tot zijn opluchting de bal naast het doel verdwijnen. Deze mogelijkheid had de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg beslist. Hoe groot was dan ook het contrast een minuutje later toen Depay met een prachtige goal de wedstrijd volledig deed kantelen.
Psv rook bloed en nam het heft in handen. Doelpunten van Locadia en Ruiz dompelden de Adelaarshorst in rouw. Geen polonaise dus in Deventer.

Go Ahead Eagles – PSV 2-3 (2-0)
1. Jarchinio Antonia 1-0
25. Erik Falkenburg 2-0
49. Memphis Depay 2-1
67. Jürgen Locadia 2-2
90. Bryan Ruiz 2-3