Met een 0-4 overwinning doet Go Ahead Eagles erg goede zaken richting de derde periode en mogelijk ook nog in de ranglijst. Het houdt de druk er goed op richting de topfavorieten en bouwde zelf aan het zelfvertrouwen met vier goede treffers.

Het zag er in het begin van de wedstrijd op het kunstgrasveld in Oss nog niet naar uit dat het uiteindelijk eenvoudig zou worden. Het eerste kwart kwamen beide ploegen niet voor hun vijandelijke doel door goede wederzijdse organisaties.

Rabillard kreeg de eerste kans van de wedstrijd geboden door TOP middenvelder Philippe Rommens, maar oog in oog met de Bo Geens wipte hij het speeltuig op het lijf van de Belgische sluitpost. Aansluitend werd een heerlijke treffer van Sam Beukema afgekeurd voor gemeend buitenspel, echter leek TOP middenvelder Kaak daar nog achter te staan.

Lang leek het 0-0 te blijven tot aan de thee, tot dat Kuipers een afgeslagen aanval opnieuw inzette in de 16 waarbij hij Jacob Mulenga op maat bediende. De 37-jarige Zambiaan ‘veegde’ de bal in één beweging achter de keeper de verre hoek in. Direct na de thee kwam GA Eagles scherp uit de kleedkamer, al na twee minuten werd de score verdubbeld. Wederom een afdraaiende voorzet van Kuipers zorgde voor chaos in de Osse defensie, achterin pikte Rabillard de bal op om uiteindelijk met links binnen te drukken voor de 0-2.

Negen minuten later weer een Deventer treffer, Gorter zijn pass werd goed verlengd door Mulenga waarna Botos de weg richting de goal zocht. Naast hem was Rabillard, maar de Griek koos voor eigen succes en vond Geens op zijn weg. Echter bracht de doelman daarmee de bal voor de voeten van Rabillard die dankbaar de 0-3 binnenliep.

Een bevrijd Go Ahead Eagles strooide met mooie passes en goede loopacties, met name Botos had hierin een hoofdrol. De keihard werkende Rabillard heroverde de bal op het middelveld en gaf hem goed mee aan de diepgaande Griekse huurling. Botos zette verdediger Lammers kinderlijk eenvoudig weg en krulde de bal quasi nonchalant in de winkelhaak voor de 0-4.

De verse krachten aan Deventer zijde wilden nog wel meer, maar de eindpass was iedere keer net niet goed. Tot aan vlak voor tijd toen invaller Eyibil wel werd bereikt binnen de 16, echter strandde de Duitse Turk op Bo Geens van Oss. Kees van Wonderen was erg tevreden achter af: “Het ging gemakkelijker als vooraf verwacht, we hebben het goed gedaan.”

De ploeg in vorm wacht volgende week in eigen stadion koploper SC Cambuur. Een prachtige testcase voor de manschappen van Van Wonderen en misschien wel een finale richting de derde periode, afhankelijk van het resultaat in Eindhoven zondag waar De Graafschap moet winnen om hun koppositie te behouden.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl