Go Ahead Eagles heeft in een slechte thuiswedstrijd een hopeloze nederlaag geleden tegen RKC Waalwijk. In een kille en lege Adelaarshorst werd het 0-2. De goals kwamen even schrijnend tot stand als dat het volledige veldspel van de thuisploeg was. De 12e man wordt nodig gemist. Zonder de 10.000 fanatieke supporters werd namelijk geen thuiswedstrijd meer gewonnen.

RKC bleek energieker, had een betere veldbezetting en de Waalwijkers hadden geen enkele moeite met de vijf mans defensie. De enige ploeg die problemen kende met de vijf verdedigers was Go Ahead Eagles zelf. Op de helft van de tegenstander kwam het nauwelijks tot een voetballende oplossing wat resulteerde in slechts één mogelijkheid in 95 minuten. Cordoba kopte na een hoekschop van Justin Bakker net over. Het enige wapenfeit van de gehele avond bleek achteraf.

Naast de onzekerheid aan de bal bleek ook de afstemming zonder bal niet geheel op orde. Notabene doelman Vaessen kreeg een assist op zijn naam nadat hij met een enorme uittrap de drie centrale verdedigers in de luren had gelegd. Finn Stokkers was vervolgens sneller bij de bal dan de, te laat, uitstormende Warner Hahn, waarna het speeltuig over de doelman werd gestift.

Het tweede RKC doelpunt was nog schrijnender toen doelman Hahn een bal uit het niets in de voeten van Michiel Kramer schoof. De spits van de Waalwijkers pakte dit cadeautje uit waarna de wedstrijd, binnen een half uur, wel gespeeld was.

In het resterende uur kon Go Ahead Eagles totaal geen vuist maken en kreeg het geen druk op de bezoekers. Op deze manier gaat de formatie van Kees van Wonderen een moeilijke tweede seizoenshelft tegemoet. Het publiek zal snel terug moeten keren in het stadion en misschien helpt het om, zeker in de thuiswedstrijden, met een aanvallendere formatie ten strijde te trekken want daarmee werden immers een karrevracht aan punten behaald.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl