Go Ahead Eagles heeft de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt door een 0-1 overwinning in het Abe Lenstra Stadion. De matchwinnaar bleek na een kwartier spelen al bekend. Cordoba zette het beslissende doelpunt al vroeg in de wedstrijd op het scorebord en die voorsprong kwam nauwelijks in gevaar.

Kees van Wonderen had een aantal wijzigingen doorgevoerd in de basis formatie. De coach kon niet beschikken over aanvoerder Bas Kuipers die vervangen werd door Martina. Daar tegenover staat de terugkeer van Joris Kramer en Philip Rommens in de basisformatie. Onder de lat stond Andries Noppert die alle wedstrijden in het bekertoernooi keept.

In de 1-4-3-3 formatie had Go Ahead Eagles grote delen van de wedstrijd de controle en eigenlijk moest het alleen in het eerste half uur een aantal mogelijkheden toe staan. Voorafgaand aan het doelpunt kreeg Lidberg al een enorme kans op een voorsprong maar die kwam uiteindelijk in de 15e minuut tot stand. Het kwartier dat volgde was voor de thuisploeg waarbij Andries Noppert redding bracht op inzetten van Musaba. De grootste kans van Musaba, in een 1 op 1 situatie, bleek Noppert met zijn grote lijf, snel aan de grond waardoor de ploeg op de been bleef.

In het vervolg groeide de formatie van Van Wonderen in de wedstrijd en gaf het geen mogelijkheden weg. Zelf kreeg het ook nauwelijks kansen maar bleek de grootste wel voor de Deventer formatie. Philip Rommens was in de eindfase van de tweede helft heel dichtbij een tweede goal. Zijn poging spatte uiteen op de paal. Heerenveen probeerde nog iets af te dwingen maar een alles of niets poging leidde slechts tot één poging op doel waar Noppert wederom meester van de situatie bleek.

Go Ahead Eagles gaat spelen in de kwartfinale van de KNVB beker. Een prima prestatie!

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl