Wederom verrast Go Ahead Eagles in een uitduel tegen een top-vijf team, FC Utrecht kwam niet verder dan een 0-0, een punt die binnen de Deventer-selectie gevierd werd.

Voor de vierde keer startte Kees van Wonderen voor een vijfmans-defensie, ondanks de aanwezigheid van Gerrit Nauber. Het zorgde er voor dat FC Utrecht in de eerste helft nauwelijks tot kansen kwam. De thuisploeg had het overwicht en Go Ahead Eagles werkte hard en gedisciplineerd om de paarse muur overeind te houden.

Eigenlijk was een schot uit de tweede lijn van Timber het gevaarlijkste moment voor beide doelen. Hahn kreeg er zijn hand tegenaan en zorgde daarmee voor de ruststand van 0-0. Go Ahead Eagles gaf dan niets weg, maar creëerde ook niets, dat was de keerzijde van de medaille.

Na de thee was het Kramer die voor het eerste echte gevaar zorgde, echter de Duitse sluitpost Oelschläger voorkwam een verrassende voorsprong voor de gasten in De Galgenwaard. Even na het hele uur wisselde Utrecht waardoor er meer druk ontstond op de Deventer defensie, het piekte en kraakte af en toe, maar nimmer bogen de stoere arbeiders in het paars.

Kopballetjes van Van der Streek en Ter Avest waren een eenvoudige prooi voor Hahn, voor de afvallende bal van Ramselaar moest de Deventer sluitpost zich wel strekken.De grootste kans van de wedstrijd was voor invaller Dalmau die een kopbal op de kruising zag belanden. In de nastoot redde Hahn op inzet van Van der Maarel.

Go Ahead Eagles voorkwam een tegentreffer, iets wat een mooi punt opleverde. Echter creëerde het ook niets, mede door de verkeerde keuzes in diverse omschakel-momenten. Een hoofdrol daarin ging naar Lidberg. De hardwerkende Zweed kwam wederom enorm tekort en onderstreept de behoefte van het elftal, zeker met de transfer-window die aanstaande is.

Kees van Wonderen was tevreden met zijn ploeg: “Wederom de nul houden tegen een top-vijf team, we zijn stabieler in deze samenstelling.” Zijn team lijkt ook steeds bedrevener te worden met de defensieve spelwijze waarbij Jay Idzes een verrassende hoofdrol speelt: “Drie maanden geleden zag mijn wereld er heel anders uit, maar ik kan mijn team nu goed helpen, iets waar ik enorm trots op ben.”

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl