Ook tegen kampioenskandidaat nummer drie bleek Go Ahead Eagles niet opgewassen in de eigen Adelaarshorst. Een kwalitatief sterker RKC Waalwijk ging met de winst aan de haal, 1-3.

 
De start van Go Ahead was nog wel aardig. De ploeg nam het initiatief zonder echter tot uitgespeelde kansen te komen. RKC trachtte in de counter gevaar te stichten maar slaagde hier in de beginfase niet in. Toch wist het na een klein half uur de leiding te nemen. Ex-Eagle Donny de Groot, kon ongestoord een corner binnen koppen. Gesterkt door de voorsprong werden de bezoekers de bovenliggende partij met de 0-2 van Boerrigter  als logisch gevolg. Padt moest het antwoord schuldig blijven op een van richting veranderd slot.
Niet veel later, vlak voor rust, bracht Michal Janota met een vrije trap vanaf 30 meter de hoop terug in de harten van de rood-gele aanhang.
 
Koud uit de kleedkamer werd die hoop echter alweer na 46 seconden ontnomen door Fred Benson die zijn schot slecht verwerkt zag worden door Sergio Padt, 1-3. De wedstrijd bleek hiermee gespeeld want Go Ahead bleek ondanks een niet aflatende inzet niet instaat het RKC nog lastig te maken.