GA Eagles is koploper af na het bezoek aan Jong AZ. Op het trainingscomplex van AZ ging de ploeg van John Stegeman met 3-2 onderuit. Een frustrerende nederlaag waarvan GA Eagles de schuld met name bij zichzelf moet zoeken.

Een slappe en soms wat ongeïnspireerde houding in de openingsfase leverde GA Eagles direct een eerste tik op. Al na zes minuten mocht Jong AZ aanleggen voor een strafschop nadat Reijnders veel te makkelijk naar de grond ging in een duel met Gino Bosz. Ferdy Druijf benutte het buitenkansje waardoor de Deventer formatie direct in de achtervolging moest.

Het ging pas na twintig minuten een beetje lopen aan GA Eagles kant en dat leverde een aantal mogelijkheden op. Thomas Verheydt was halverwege de eerste helft echter trefzeker na wat gerommel dat ontstond vanuit een hoekschop.

De ploeg van Stegeman kon vervolgens niet doordrukken en was vooral in de omschakeling kwetsbaar. Jong AZ won vaak de ‘tweede bal’ op het middenveld en kon zodoende veel ten aanval trekken. Het leverde de thuisploeg tien minuten voor rust een nieuwe strafschop op. Onhandig uitkomen met de benen vooruit door Verhulst was de reden. Er volgde wederom een achterstand.

Vaak kon de ploeg van John Stegeman een achterstand nog recht breien maar de eerste tien minuten na rust toonden eigenlijk al aan dat het er vanavond niet in zat. Jong AZ kwam scherper uit de kleedkamer en verzuimde binnen drie minuten om twee kansen te benutten. Na tien minuten lukte het de ploeg wel waardoor de marge naar twee getild kon worden en een vervelende avond GA Eagles deelgenoot werd.

Een ommekeer ligt in de Eerste Divisie altijd op de loer en dus was er na het doelpunt van Richard van der Venne (3-2) weer alles mogelijk. Al na 70 minuten speelde Go Ahead Eagles voornamelijk de lange bal en dat leverde de ploeg bar weinig op. Een paar scrimmage momenten en weggekopte voorzetten was te mager om nog een gelijkspel af te dwingen.