Begin november won Go Ahead Eagles voor het laatst een thuisduel en zaterdagavond kon De Adelaarshorst weer eens feestvieren. RKC Waalwijk werd met 1-0 verslagen. In een kansenrijke eerste helft bleef het nog 0-0, maar na de thee maakte Breum de enige treffer die goed bleek voor drie punten waarmee Go Ahead Eagles een nachtje vijfde was van de eredivisie.

Het was een levendige eerste helft waarin beide ploegen kansen kregen om te scoren, maar beide doelmannen wisten hun doel schoon te houden.

Buitenkant paal
Zo zette Kramer een goed blok waarbij de bal pardoes bij Willumsson uitkwam en na een moeilijke aanname ramde de IJslander de pal op de paal. Halverwege de eerste helft een sterke fase voor de gasten uit Waalwijk met kansen voor Cleonise en Min. Aansluitend een fase voor de Deventer ploeg met kansen voor Breum en Llansana, echter zonder de openingstreffer.

Wonderwel 0-0
Na een half uur spelen leek die wel te vallen toen Kuipers de bal bij de tweede paal bracht waar Stokkers opdook, echter leek doelman Vaessen niet te passeren. Ook niet na een mooie aanval over veel schijven even voor de thee toen Breum zijn inzet geblokt zag. Vanuit de tegenstoot moest De Lange gestrekt op inzet van Lokesa. Ook de scrimmage voor het doel van Vaessen bleef zonder treffer zodat het wonderwel 0-0 was halverwege.

Krulde door de boter
Na een uur spelen een geweldige direct pass van Tengstedt op zijn landgenoot Breum. De pass krulde als een warm mespunt door de Brabandse boter, de aanname van Breum was goed en de afronding koel. Geen grote kansen aansluitend zoals er vele te bewonderen waren voor rust. Lokesa brak een keer gevaarlijk uit maar vond De Lange op zijn weg. In het slotoffensief kopte Min nog goed in, maar ook daar toonde doelman De Lange zich betrouwbaar.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl