Go Ahead Eagles verzuimde afgelopen zondag stevig druk te zetten op de concurrentie in de jacht op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Tegen de ‘kampioen gelijke spelen’ Almere City speelde het met 1-1 gelijk. Achteraf het maximaal haalbare omdat de gasten het dominantst en gevaarlijkst waren in de zonovergoten Adelaarshorst.

Het begin was wel voor de thuisploeg dat enthousiast begon met Tengstedt in de basis op de plek van Willumsson. De IJslander zelf was een linie naar achteren geschoven omdat Hake wilde voetballen vanuit de afvallende bal gezien het spel van Almere City.

Behendig
Dat leek goed uit te pakken met fris en aanvallend voetbal waarbij enkele mooie aanvallen over de groene mat rolden. Na elf minuten gebeurde dat door de as van het veld waarbij Baeten behendig balbezit behield ondanks de fysiek spelende ploeg van Alex Pastoor. De Belg zette Adekanye aan het werk op de rechterflank terwijl Tengstedt door het midden snelde. Die werd dan ook gevonden, echter wist doelman Radlinger nog redding te brengen. De afvallende bal was een prooi voor Oliver Edvardssen die met een droge schuiver voor de openingstreffer aantekende.

Heer en meester
Met de steun van het publiek rekende iedereen er eigenlijk op dat die lijn zou worden doorgetrokken. Niets was minder waar, want de gasten uit Almere pakten het initiatief, werden heer en meester op het middenveld, toonden zich fysiek sterker en slimmer en veroverden bijna alle afvallende ballen. Het speeltuig op het aluminium was slechts een waarschuwing na 20 minuten spelen.

Werk aan de winkel
De aanhoudende druk werd uiteindelijk beloond door een afgemeten kopbal van de Franse spits Robinet die voorlangs Amofa was geslopen. Na die 1-1 bleef Almere gevaarlijk via Pena, Floranus, Nalic en diezelfde Robinet. Tussendoor joeg Deijl een voorzet nog wel vervaarlijk de bal voorlangs het doel van Almere. Werk aan de winkel voor René Hake en zijn team, halverwege het duel, om een ander plan te verzinnen om dit Almere te bestrijden in eigen huis.

Spaarzame uitbraken
Zoals ook een week eerder kwam de rood-gele ploeg ook nu niet scherp uit de kleedkamer, maar gelukkig wist Robinet de buitenkans niet te verzilveren, evenals Excelsior een week terug. Go Ahead Eagles bleef slordig met het veldspel, reageerde matig in de duels en Almere bleef de gevaarlijkste ploeg. Bij één van de spaarzame uitbraken was Beaten wel snel, maar handelde niet slim. Buiten de twee teams was er nog iemand die dolgraag een hoofdrol wenste op de heerlijke voorjaarsdag: Bas Nijhuis.

Geen gezichtsverlies lijden
De leidsman koos deze wedstrijd om zijn blazoen weer wat op te poetsen en paradeerde als dé showman over het veld aan de Vetkampstraat. De reeks aan onbegrijpelijke beslissingen kregen een apotheose met een gele prent voor Breum na een vermeende schwalbe. Echter corrigeerde de VAR scheidsrechter Nijhuis, maar na wikken en wegen wilde de KNVB afgevaardigde klaarblijkelijk geen gezichtsverlies lijden na het geven van de kaart en wuifde de constatering vanuit Zeist van de hand. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest, want Hake zijn team verdiende ook geen driepunter.

Het veld weer in caramboleren
Al kwam die er bijna nog wel toe invaller Stokkers een vrije trap via de paal en de doelman weer het veld in zag caramboleren. Het bleef gelijk, voor de zesde keer op rij voor Almere en voor de tweede keer op rij voor de Deventerploeg na de remise midweeks in Amsterdam. Echter werd dat als een overwinning gevierd en verlieten afgelopen zondag de meeste toeschouwers de Adelaarshorst met een teleurgesteld gevoel.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl