Donderdagavond was Go Ahead Eagles de betere ploeg in Venlo, maar miste het uitgespeelde kansen, waardoor de kwartfinale van de beker niet werd bereikt.

Vanaf het begin was Go Ahead Eagles de bovenliggende ploeg tegen een VVV dat met acht invallers startte. Het ontbrak de ploeg van Van Wonderen aan geluk, zeker na 11 minuten toen Swinkels een overtreding maakte in de 16 ten opzichte van Mulenga. De scheidsrechter stond er echter te ver vanaf en wuifde het weg.

Aansluitend kreeg Rabillard nog een mogelijkheid, evenals Ross, net voordat de ongelukkige Schot er geblesseerd af moest. Het oogde als een serieuze knieblessure, Van Hoeven verving de ongelukkige balvirtuoos. De sterk spelende Brouwers bracht Mulenga tien minuten later in positie, echter raakte de spits de buitenkant van het aluminium.

GA Eagles was de beter georganiseerde ploeg, maar toch brak VVV de ban met Bastiaans. De linksbuiten die naar binnen kroop en tussen diverse verdedigers door de bal hard tegen de touwen joeg. Tegen de verhouding in, maar wel een cruciale treffer voor de jonge Venlonaar en zijn ploeg.
Rabillard met een kopbal en een geblokt schot was dreigend even voor de thee, waarna de Fransman ook nog een mogelijkheid naast gleed op voorzet van Van Hoeven.

Na de hervatting had de eredivisionist helemaal niets meer in te brengen tegen de geconcentreerde Deventerploeg. Mulenga was als eerste gevaarlijk met een tegendraadse kopbal na een vroege voorzet van Beukema. Halverwege de tweede helft kreeg de Zambiaanse senior dé kans van het duel na een goede actie van Eyibil en een heerlijke assist van Van Hoeven. Echter in de één op één situatie was Mulenga niet koel genoeg. Zelf vond hij dat hij iets kalmer moest zijn bij die actie, wat de gelijkmaker had móeten opleveren.

Ook de herkansing twee minuten later was ook niet aan Mulenga besteed, eigenlijk wachtte de spits toen juist te lang waardoor hij de verdediger de kans gunde er voorlangs te glijden en de inzet te blokkeren. De ongelukkig spelende Eyibil kreeg ook nog een schotmogelijkheid binnen de 16, echter vuurde de Duitse Turk recht op doelman Van Crooy.

Eigenlijk was dat direct de echte laatste kans voor Go Ahead Eagles dat wel VVV echt vast wist te zetten, maar niet meer tot uitgespeelde kansen kwam. Daarmee kwam een einde aan een bekeravontuur, ondanks dat het de betere ploeg was in Venlo. Juist daardoor is het een zuur verlies, de eerste verliespartij na zeven ongeslagen duels. Nu is het aan Van Wonderen om zijn ploeg op te monteren en in balans zien te houden voor het vervolg van de competitie.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl