Go Ahead Eagles moet op zijn tellen gaan passen. Nu de competitie in de beslissende fase terecht is gekomen blijven de resultaten achter en komt het degradatiespook voor het eerst dit seizoen nadrukkelijk om de hoek kijken.

Bittere nederlaag

Het zespunten duel in en tegen Den Haag leverde een bittere nederlaag op.  En het was weer het oude liedje . . .
Marnix Kolder mocht naast Foeke Booy op de bank plaatsnemen. Booy greep weer terug naar de combi Falkenburg Rijsdijk. Van de vleugelaanvallers was het ditmaal Houtkoop die een reserve rol kreeg toebedeeld en mocht Antonia vanaf het begin starten. Opvallend was tevens de basisplaat van Ridgeciano Haps ten koste van Xandro Schenk.

Weer snelle achterstand

Koud uit de kleedkamer was het alweer raak en stond de achterstand alweer op het bord. Sterker nog, binnen het kwartier was het al 2-0.  In de tweede helft hetzelfde scenario. Binnen tien minuten werd ADO het derde doelpunt gegund. Tot twee maal toe wist Go Ahead nog wel de aansluiting te bewerkstelligen en de hoop op een goed resultaat levend houden. De 2-1 kwam van Haagse kant na een inzet van Falkenburg, de 3-2 kwam een kwartier voor tijd van het hoofd van de een minuut eerder ingevallen Kolder. Helaas bleek het niet voldoende. 

Twee maal thuis

Het moet nu angstig toekijken hoe de overige concurenten het er van af gaan brengen dit weekend. Den Haag is inmiddels tot op één punt genaderd. De komende twee weken staan er thuiswedstrijden op het programma. In de eigen Adelaarshorst moet dan maar het fundament gelegd worden voor een goede eindsprint. De tegenstanders heten echter PSV en FC Twente, geen eenvoudige opdracht dus.

 

Interview Sjoerd Overgoor

Interview Marnix Kolder

Interview Ridgeciano Haps

Met dank aan Erik van Luttikhuizen