Go Ahead heeft zichzelf tekort gedaan in het hoge noorden. In de modderpoel van FC Groningen kwam het binnen drie minuten alweer op achterstand en liep het de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Chery kon vanaf de eigen helft zonder veel moeite opstomen richting de zestien en ongehinderd aanleggen. De bal verdween met een lelijke stuit via een polletje achter de kansloze, maar verder uitstekend opererende doelman Andersen. 

In het vervolg van de wedstrijd trok Go Ahead het spel meer en meer naar zich toe en beperkte Groningen zich tot counteren. Zeker de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting de Groningse veste. Veel kansen leverde dit echter ook weer niet op. De wederom uitstekend spelende Deniz Turuc was enkele malen dichtbij met schoten van buiten de zestien, maar een goal leverde dat niet op. Omdat ook FC Groningen weigerde het duel vanuit de counter te beslissen bleef het tot het eind spannend. Het verdiende punt bleef echter achter in de groene kathedraal. 

Komende vrijdag is eindelijk weer eens een uitoverwinning van harte welkom. Dan staat namelijk het belangrijke duel tegen ADO Den Haag op het programma.

Stem hier op uw man of the match

 

Interviews


Deniz Turuc


Erik Falkenburg


Foeke Booy


Xander Houtkoop

Met dank aan Erik van Luttikhuizen