Zondagmiddag verloor de Deventerploeg kansloos bij koploper Sparta. Nimmer kwam de ploeg van De Koning in het duel, zelfs na de aansluitingstreffer scoorde Sparta binnen twee minuten de uiteindelijke 3-1.
 
Hoe langer de winstreeks duurt, des te sneller komt de nederlaag. Onder dat motto wilde De Koning het duel aangaan tegen Sparta. De koploper won al zijn thuisduels, zo ook zondag tegen Go Ahead Eagles.
 
RESPECT
 
Sparta opende rustig, maar kreeg wel de eerste kans. De Kogel voorkwam een vroege treffer door het speeltuig op de doellijn te keren. GA Eagles toonde te veel respect voor Sparta in de duels en was slordig in de omschakeling. Sparta was geduldig, had het balbezit, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Zwarthoed pareert knap na een klein half uur op inzet van Verhaar.
 
ONGEDEKT
 
Dat was de inleiding tot een drietal hoekschoppen waarbij de Eagles er niet uitkwamen. De derde werd verlengd in het centrum en bij de tweede paal eenvoudig binnen gewerkt door routinier Breuer.
Geheel ongedekt mocht de verdediger afdrukken, een blunder van de Deventer verdediging. 
Vijf minuten later mocht De Kogel voor het eerst het Sparta doel onder vuur nemen, de vrije trap zeilde langs de kruising. 
 
MEESLEPEN
 
Naast het ontzag voor de tegenstander was er ook de irritatie jegens scheidsrechter Nijhuis. Hoewel dat volledig gegrond was, lieten de spelers zich wel meeslepen en ontvingen enkele domme gele kaarten.
Bas Nijhuis was lui zondagmiddag, gemakzuchtig oordeelde hij van een veel te grote afstand ten opzichte van de situatie en altijd in voordeel van de thuisploeg. Kowet liet zich er door van de wijs brengen.
 
DOORKLIEFDEN
 
Na de thee werd het verschil helemaal duidelijk op het veld. Džepar was ingevallen voor de dramatisch spelende Sarota maar ondanks dat overliep Sparta de Deventer formatie. De opkomende backs zorgden voor veel onrust en de soepele looplijnen doorkliefden veelvuldig de Deventer defensie.
Van Moorsel krulde het speeltuig op de paal, de voorbode voor een eenvoudige treffer van Brogno na een uur spelen.
 
VERSCHILLETJE
 
Vanuit een inworp links achterin het speelveld mocht Sparta de tijd nemen om een voorzet afgemeten op het hoofd van de Belg te deponeren. Brogno vierde zijn feestje en de Eagles oogden helemaal geslagen. Ieder duel werd verloren: “Je hebt strijd en echt strijd, daar zit bij ons nog een verschilletje tussen, want juist de cruciale duels wonnen zij en dan kom je nooit lekker in het duel”, aldus Sander Duits na afloop.
 
BEKWAAM
 
Nadat Zwarthoek slim een doelpoging blokte plaatste Duits een vrije trap perfect op het hoofd van De Kogel. De spits scoorde bekwaam zijn 17e treffer en even leek er nieuwe energie te zijn gevonden. 
Echter een fantastische tegenaanval  later was de marge al weer twee. Verhaar punterde zijn 21e in het dak van het doel en liet blijken dat er niets te halen viel op het Kasteel.
 
GEFRUSTREERD
 
Sparta vierde toen wat de teugels, maar Go Ahead Eagles speelde het niet slim uit. Duits vergreep zich vlak voor tijd en pakt dom zijn tweede gele prent van het duel: “Het was zijn snelste sprint om aansluitend te genieten van het geven van rood, dat is het ergste van zo’n man”, oordeelde Duits gefrustreerd over Bas Nijhuis. Trainer De Koning had zich ook gestoord aan de leidsman: “Ik kan niet te veel zeggen, want dan sta ik morgen op Zeist, het was in ieder geval niet naar ons voordeel vandaag”. 
 
KLAAR
 
Wel sloot de trainer reëel af: “Sparta is gewoon een betere ploeg, klaar”. De reacties van de nieuwe trainer, alsmede die van de weggezonden Duits zijn terug te horen in de audiofragmenten terug te luisteren via onderstaande likjes. Sport Live sprak daarnaast nog met invaller Nieveld over zijn invalbeurt en toekomstperspectief bij de club.
 
 
 
 
Met dank aan Erik van Luttikhuizen