Zondagmiddag heeft Go Ahead Eagles een puntje meegenomen uit Rotterdam. Tegen mede degradatiekandidaat Excelsior was men achteraf tevreden met dat ene punt.

DOELPUNT

Toch begon de Deventerploeg frivool aan het duel met veel beweging voorwaarts. Het resulteerde al snel in een doelpunt van nieuweling Chirivella. De kleine Spanjaard zette de aanval zelf op, via Crowley tot aan Antonia die vanaf de achterlijn Chirivella zocht. De ijverige middenvelder knikte beheerst binnen bij de tweede de paal voor de openingstreffer.

LANGE BALLEN

Echter werkte het verre van bevrijdend, want Kowet zakte diep onder niveau in het vervolg van de eerste helft. Fredy Ribeiro was de grootste plaaggeest aan Rotterdamse kant, mede omdat Achenteh ver onder niveau speelde. Daarnaast zette de voorhoede geen druk op de Kralingse defensie die daardoor met lange ballen mocht blijven strooien. Regelmatig kwamen die dan achter de kwetsbare Deventer defensie wat tot hachelijke situaties leidde.

HEER EN MEESTER

Ribeiro en tweemaal Hasselbaink misten grote kansen tot aan de 27 ste minuut. Toen was het Vermeulen die een voorzet op maat gaf op twee vrijstaande spelers bij de tweede paal. Hasselbaink gaf het laatste duwtje voor de verdiende gelijkmaker. Manu drong aansluitend diep door, maar de pass op Ritzmaier kwam te laat waarna Excelsior heer en meester bleef over het duel. Ondaan en Karami misten goede kansen waardoor GA Eagles tevreden mocht zijn met de gelijke stand halverwege.

KATACHTIG

Zonder Duits maar met Maatsen herpakte de ploeg uit Deventer zich na de thee. Het controleerde lang met veel belbezit, echter zonder grote kansen. Ritzmaier zijn verdekte schot scheerde langs de winkelhaak en Manu raakte de bal slecht ondanks de tijd en ruimte die hem werd geboden. Dan dreigt die aloude voetbalwet en Excelsior had er ook het meeste recht op. Zwarthoed weet katachtig een vrije trap onder de lat weg te tikken en Schenk verdedigde attent bij snelle uitbraken.

STEKEN OP 1-1

Oud Eagles spits Hasselbaink zal vannacht nog wel zwetend wakker worden van de vele kansen die hij om zeep hielp; zo ook tien minuten voor tijd oog in oog met Zwarthoed. Het enige gevaar van de Eagles was een uitbraak waarbij Maatsen Antonia breed zocht, echter raakte de rechtsbuiten het speeltuig slecht. Van Duinen en Koolwijk waren nog dicht bij de winnende, maar uiteindelijk bleef het duel steken op 1-1.

NONCHALANCE

Een uitslag waar Decheiver achteraf mee kon leven, de assistent moest de geschorste De Koning vervangen en hoopte vooraf op meer. Ex Excelsior aanvoerder Sander Fischer was kritischer op zijn ploeg: ”Misschien wel nonchalance na de 0-1, want we speelden erg zwak”. “Doordat we meer drukten waren de ruimtes minder, maar we creëerden teleurstellend genoeg te weinig”, concludeerde Fischer die afsloot: “We zijn veel te goed voor waar we staan, aan ons om dat te laten zien”.