Vrijdagavond moest Go Ahead Eagles uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een AZ dat te sterk bleek. Het team van Van den Brom won met 1-3 in Deventer.

AANTREKKELIJK
De beloofde sneeuwstorm bleef uit in Deventer, het veld was bespeelbaar en de nieuwelingen gaven elan in het eerste half uur. Chirivella was daarin ijzersterk en Manu gretig en dreigend. In het eerste half uur golfde het spel aantrekkelijk op en neer met een mogelijkheid voor Duits, een kans voor Rienstra en Manu. De nieuweling werd keurig bediend door Antonia maar kwam net te kort voor het doel.

NUL HOUDEN
Daarna zakte het tempo uit het duel en was de enige kans voor Tankovic die een goede voorzet van Jahanbakhsh in de handen van Zwarthoed kopte. In de rust benadrukte De Koning dat de kansen er wel weer kwamen, maar de nul houden even zo belangrijk was. Echter werden de ruimtes niet meer dicht gelopen en verkreeg AZ het initiatief. De Kogel werd in die fase gezocht als aanspeelpunt maar faalde opzichtig.

ENORME KANS
Na 70 minuten was daar plots een treffer toen Weghorst op randje buitenspel doelman Zwarthoed in de korte hoek passeerde. In de emotie die daarop volgde moest De Koning naar de tribune. Niet veel later had Maatsen een enorme kans na een goede voorzet van Antonia. Debutant Crowley maakte deel uit van die aanval, maar was de uiteindelijke architect door het vrijzetten voor de doelman van Maatsen.

ZWABBERBAL
Maatsen wipte aansluitend het speeltuig over de te laat uitstormende doelman heen, echter werd de bal van de lijn gehaald. Een rebound mogelijkheid was er niet, daar Rochet Maatsen al had getorpedeerd. De scheidsrechter was die overtreding ontgaan. Jahanbakhsh verraste Zwarthoed vijf minuten later met een zwabberbal voor de 0-2 en Makkeli gaf een elf meter voor Kowet na een duw van Johansson .

FOPDUIK
Antonia schoot onberispelijk raak vanaf de stip waardoor het nog spannend werd. Echter was het AZ die van de ruimte gebruik maakte en een counter bekroond zag worden. De ingevallen Bel Hassani zag zijn fopduik bekroond en Jahanbakhsh scoorde zijn tweede van de avond. De Koning keek alvast vooruit: “In de fase tot eind februari moet het gebeuren en zoals de ploeg zich vandaag manifesteerde  gaat dat zeker gebeuren”.

INTERVIEWS
Hans de Koning

Elvis Manu

Leon de Kogel