Go Ahead Eagles heeft VVV Venlo laten degraderen naar de Jupiler League. De ploeg van trainer Erik ten Hag was na de 1-0 zege in eigen huis ook in Noord-Limburg de bovenliggende partij en won met 0-3. Promotie naar de Eredivisie komt steeds dichterbij!
 

Eerste helft

VVV moest na het 1-0 verlies in Deventer op de zoek naar een vroege goal, maar de 500 meegereisde fans zagen al snel dat Go Ahead niet onder hoefde te doen voor de nummer zeventien van de Eredivisie. Quincy Promes kreeg de beste kans op het eerste doelpunt maar zijn schot belandde op de paal. Ook VVV kreeg vlak daarna een goede schietkans via Guus Joppen, maar vervolgens leidde onnodig balverlies van Ahmed Ammi de tegenaanval van Go Ahead in.

Spits Marnix Kolder bediende Jarchinio Antonia en die opende de score (0-1). VVV moest nu drie keer scoren om degradatie te ontlopen en ging dus uit alle macht op zoek naar de gelijkmaker, maar pogingen van Bryan Linssen en Ammi vlogen allemaal naast het doel van Go Ahead-goalie Nick Marsman.  

Tweede helft

VVV-coach Ton Lokhoff had met Yanic Wildschut in plaats van Ammi en Roland en Bergkamp in plaats van Robert Cullen alles op de aanval gezet waardoor Go Ahead natuurlijk ruimte zou krijgen om te counteren. Maar allereerst moest Marsman redden na een goede actie van Oguzhan Turk. De tegenaanvallen van Go Ahead waren gevaarlijk maar doelman Niki Maenpaa redde uitstekend bij grote kansen voor Xander Houtkoop en Antonia.
Tien minuten viel dan toch de beslissing. Uit een voorzet van Antonia kopte Promes raak (0-2)! VVV was verslagen. In de 89ste minuut pikte  spits Kolder nog zijn doelpuntje mee (0-3). Door dit resultaat kunnen de Venlonaren zich na vier seizoenen in de Eredivisie weer gaan opmaken voor de Jupiler League, terwijl Go Ahead donderdag en zondag tegen FC Volendam gaat voetballen om promotie. 

We weten allemaal hoe Go Ahead Volendam op de laatste speeldag nog van de titel in de Jupiler League afhield door de Noord-Hollanders met een 3-1 overwinning naar de Dijk terug te sturen. De laatste keer trouwens dat Go Ahead uitkwam in de Eredivisie was in het seizoen 1995/96.

Foto’s van de wedstrijd en informatie over de kaartverkoop volgen zo spoedig mogelijk.