Koploper Feyenoord ging zondag onderuit tegen een strijdbaar Go Ahead Eagles. Jarchinio Antonia zorgde na een half uur spelen voor de enige treffer.

STRIJDPLAN
Vooraf had menig supporter er een hard hoofd in, want de blessurelijst van de Deventerploeg was enorm. Daarnaast zat ook Fischer zijn schorsing uit. De Koning koos voor een ander strijdplan, hetgeen goed uitpakte tegen het ongeslagen Feyenoord. Vanaf de eerste minuut streed Go Ahead Eagles voor iedere grasspriet van het bomvolle stadion aan de Vetkampstraat.

HISTORISCH
De achterhoede van de Rotterdammers werd opgejaagd door de drie snelle jongens: Wolters, Maatsen en Antonia. Op het middenveld speelden Duits, Suk en Ritzmaier met het mes tussen de tanden en de in de defensie waren Schenk en Nieveld foutloos. Ook de backs Achenteh en Groenbast speelden buitengewoon sterk, facetten die nodig waren voor een historische winst.

DOPING
Feyenoord speelt niet graag in Deventer en daarbij kwam dat de lankmoedige houding van deze zondag ze ook nog eens duur kwam te staan. De koploper dacht het wel even te gaan fiksen tegen de rode lantaarndrager, maar De Koning omschreef de prestatie van zijn team achteraf kenmerkend in één zin: “Dit lukt alleen maar als alles klopt”. Vejinovic had een enorme kans na een paar minuten spelen en Maatsten strafte de gemakzucht van Van der Heijden bijna af. De druk van de thuisploeg op het wankele Feyenoord was doping voor het publiek dat hun ploeg opzweepte tot veel arbeid.

GENADIG
Ook Wolters voelde dat aan en daagde Berghuis tot het maken van een overtreding waar een rode prent voor getoond moest worden. Nijhuis was genadig voor de koploper en liet het gaan met geel. Het duel werd daardoor wel opwindender, het publiek fanatieker en de arbeid werd beloond nadat Maatsen wederom Van der Heijden op joeg. De snelle spits veroverde het speeltuig en stak de bal slim voor het doel waar Antonia precies op het juiste moment opdook om de 1-0 binnen te drukken. Tot aan de rust had Feyenoord daar geen antwoord op.

ONVERSCHROKKEN
Maar ook na de thee kon de Rotterdamse topploeg geen vuist maken, zelfs niet toen stofzuiger Duits moest afhaken. Zijn vervanger Teijsse vertelde dat hij voor het eerst had genoten om op de bank te zitten. Hij moest al snel de extra spits van Feyenoord afdekken, geen duel werd er gewonnen door invaller Kramer. Teijsse ging onverschrokken ieder duel aan hetgeen juist die extra brandstof was die de Deventerploeg nodig had om te overleven.

WATERLOO
Behoudends enkele afstandsschoten kwam Feyenoord niet in de buurt van Zwarthoed en had Kowet vanuit de omschakeling nog een keer moeten scoren. De beste kans daarvoor had Antonia, echter punterde hij de bal op de uitstormende doelman. Na 22 eredivisie duels zonder nederlaag vond Feyenoord zijn Waterloo in Deventer. Een prestatie van jewelste en een even grote boost voor het moraal voor de ploeg van De Koning.

Darren Maatsen:
 

Kenny Teijsse:

Joey Suk:

Hans de Koning: