Go Ahead Eagles heeft de overtuigende IJsselderbywinst  in de eigen Adelaarshorst  geen vervolg kunnen geven in Zwolle.  Doelpunten in de extra tijd van zowel de eerste- als tweede helft beslisten het duel; 2-0.

Eerste helft

De start van Go Ahead was overtuigend. Zwolle werd goed afgejaagd wat resulteerde in druk op de achterste linie van Zwolle. Echte kansen leverde dat echter niet op. Na ongeveer twintig minuten vond de thuisploeg de zwakke plek in het team van de bezoekers. Via de rechterkant liet Houtkoop te vaak zijn tegenstander van Polen ongehinderd opkomen en bracht daarmee Schenk in grote problemen.
Toch leek Go Ahead ongeschonden de rust te halen, ware het niet dat in de allerlaatste seconde van de extra tijd Drost toch ongestoord vrij voor Andersen werd gezet en alsnog de 1-0 op het bord kwam. Geen prettig moment om op achterstand te komen. Trainer Booy beende dan ook woedend de kleedkamer in.

Penalty

In de tweede helft gingen de mannen van Foeke Booy op jacht naar de gelijkmaker.  De uitgelezen mogelijkheid kwam er in de 63ste minuut. Jarchinio Antonia werd gevloerd binnen de zestien en op advies van zijn grensrechter legde Gözübüyük de bal op de stip. Door de lange blessure behandeling van Antonia mocht van der Linden pas na bijna drie minuten de strafschop nemen. Dat bleek te lang.Tot ontsteltenis van alles wat rood-geel was gaf hij doelman de Boer de kans de bal te stoppen.

In het laatste half uur werd tevergeefs getracht alsnog de gelijkmaker te forceren. Kolder kwam in de ploeg. Naast de ingevallen Amevor was verrassend genoeg de mee opgekomen doelman Andersen met een omhaal in de slotfase nog dichtbij. Nadat de scheidsrechter weigerde de bal voor de tweede maal op de stip te leggen wegens vasthouden van de ingevallen Marnix Kolder, besliste Zwolle, wederom in blessuretijd, het duel.

Voor de zoveelste maal dit seizoen werden de Eagles gestraft voor het slordig uitgevoerde aanvalsspel. In potentie goed opgezette aanvallen worden in de zestien en op de vleugels steeds weer zelf onschadelijk gemaakt door de ongelukkige keuzes van de aanvallers. De tegenstander weet vervolgens wel raad met de gecreerde kansen mede omdat de verdedigers niet altijd adequaat genoeg ingrijpen. We zakken naar de 15e plaats en het wordt nu echt billenknijpen de komende weken.