Go Ahead Eagles heeft een belangrijke stap gezet richting de play offs. Directe concurrent FC Volendam werd in een boeiend duel met 4-3 verslagen. De gevierde man bij de thuisploeg was Luis Pedro. Koud ingevallen in de tweede helft wist hij binnen acht minuten een hattrick te produceren en Volendam de genadeklap toe te dienen.

De eerste helft was het Go Ahead dat al snel een aantal mogelijkheden wist uit te spelen. Omdat de eindpass van met name Patrick Gerritsen echter veelal bedroevend was wist men de mogelijkheden niet om te zetten in goede  doelkansen.  Enigszins tegen de verhouding in wist het ‘andere oranje’ echter wel het net te vinden. Een bekeken schuiver uit de draai van Jack Tuyp in de uiterste hoek bracht snel de 0-1 op het bord. De goed spelende Antonia bracht de thuisploeg voor rust weer naast de gasten door een tegendraads schot vrij voor keeper Ruiter.
Na de rust kregen de bijna 6000 toeschouwers een uiterst boeiende wedstrijd voorgeschoteld. De doelpunten volgden elkaar snel op. Zo maakte Pedro twee van zijn doelpunten direct vanaf de aftrap. Platje en Tuyp wisten nog wat terug te doen waarbij gezegd moet worden dat het normaal zo degelijke verdedigingsblok wat steken liet vallen.
Door de overwinning is de vijfde plek volledig binnen handbereik waardoor een goede uitgangspositie voor de play offs kan worden verworven.  Vol aan de bak dus. Er volgen nog twee lastige uitduels tegen Dordrecht en Telstar waarna tegen de buren uit Apeldoorn de competitie wordt afgesloten in de eigen Adelaarshorst.