Afgelopen zaterdagavond waren alle ingrediënten voor een ouderwetse voetbalavond aanwezig aan de Vetkampstraat: goed voetbalweer, een zee van kunstlicht, uitverkocht huis, geweldige sfeeractie met vuurwerk vooraf en een tegenstander die in de hoek zit waar de klappen vallen. Echter had Kowet de grootst mogelijke moeite om kansen te creëren. Dat het uiteindelijk 3-0 werd, was een opluchting.

Het eerste kwartier was fris, met een overijverige Baeten in de spits en Deijl die enkele keren de achterlijn haalde was het team van Hake dreigend. Echter daarna zakte het mee in het tempo wat Excelsior bepaalde.

Een kans voor Oliver Edvardsen die pardoes een bal voor zich zag opduiken en deze naast kopte, dat was het enige wapenfeit van die openingsfase. Excelsior temporiseerde, kende veel balbezit, maar deed daar eigenlijk weinig mee. Strak en gedisciplineerd geformeerd met heel veel kleine overtredingen, dat was kenmerkend voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen.

Enkele minuten voor de thee viel de openingstreffer uit de lucht, letterlijk misschien wel. Adekanye probeerde een afstandsschot, echter werd deze gekraakt. De bal viel ‘dood’, precies voor de vrijstaande Willumsson die uitermate koel de bal binnen prikte. Direct na de thee geen vlammend Kowet, maar een serieuze kans voor Goudmijn, maar de attente Kuipers voorkwam de gelijkmaker.

Het spelbeeld was enigszins veranderd, omdat Hake opdracht had gegeven aan Blomme en Linthorst meer druk vooruit te geven. Dat zorgde er voor dat het speelveld nog kleiner werd, maar het vele balverlies van de eerste helft wel werd gecompenseerd. Vanuit een corner weet Kuipers enkele minuten later de bal op het doel te krijgen, maar doelman Van Gassel pareerde met zijn knie waarna het speeltuig via de onderkant van de lat terug het veld in kwam.

Nadat het spel stilgelegd werd vanwege rookoverlast van de door de supporters afgestoken sfeerfakkels was de Deventerformatie weer de gelukkigste. Weer een dood spelmoment wat voor een treffer moest zorgen; Edvardsen slingerde de bal de 16 in waar Van Gassel slordig was en Nauber dat afstrafte voor de 2-0. Plots wierp de rood-gele formatie de schroom van zich af en begon zowaar frivool te spelen en daarmee het publiek trakteren op leuk voetbal.

Adekanye en Willumsson vonden elkaar goed, echter Edvardsen miste de uitgelezen kans kort na de 2-0. Dankzij de frisheid van diverse invallers viel ook de 3-0 nog; Breum zorgde voor veel dreiging en afleiding, Kuipers die diep ging en de bal goed controleerde en achter zich Linthorst hoorde schreeuwen. De bal kwam op maat en Linthorst schoof de bal hard in de verre hoek.

Een overwinning op een taaie tegenstander waarbij Hake wel wat positiviteit eiste van de pers, echter niet kon ontkennen dat het gemis van Rommens tegen zo’n taaie tegenstander zich bijna laat gelden. Aanstaande donderdag wacht het uitduel in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax, mogelijk krijgt de Deventerploeg daar iets meer ruimte…

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl