Een wedstrijd die niet verloren had mogen worden, echter wel verloren werd. Een uur lang was er geen vuiltje aan de lucht in Almelo op bezoek bij Heracles. Ondanks het slordige spel creëerde GA Eagles genoeg kansen, echter na de 1-0 van de thuisploeg speelde de Deventerploeg als een kip zonder kop en gaf het zelfs de 2-0 weg.

Groot feest in Almelo waar de ploeg van Van der Looi drie dure punten binnen harkte in hun strijd tegen degradatie. Niet zozeer door goed voetbal, maar wel uiterst effectief.

Meest besproken man
Victor Edvardsen is waarschijnlijk achteraf de meest besproken man, echter had de Zweed dat liever op een andere manier gezien. De centrumspits miste vele opgelegde kansen en bleek voor de goal te grossieren in verkeerde keuzes. De nederlaag lag niet louter aan hem, maar als spits sta je zo wel in de schijnwerpers. Het spel van zijn ploeg was slordig, maar echt in gevaar kwam Go Ahead Eagles niet voor de thee.

Onder het vriespunt
Victor had al na twee minuten de 1-0 kunnen maken, maar de Zweed schoof geschrokken voorlangs het lege doel. 16 Minuten later weer een misser en halverwege de eerste helft een vreemde keuze bij een veelbelovende aanval via Willumsson. Na bijna een half uur weer voorlangs, daarmee liep de moyenne van Edvardsen al snel onder het vriespunt. Vlak voor de thee wist zijn Noorse naamgenoot ook het net niet te vinden en bleef de 0-0 halverwege op het bord staan.

Met oogkleppen op
De Deen Breum kende een basisplek, maar de jongeling speelde met oogkleppen op en miste vlak na rust twee goede kansen. De 1-0 die plots viel, kwam echt uit de lucht vallen. De Lange dacht nog dat hij redding had gebracht, maar de kopbal van Hornkamp was de lijn al gepasseerd. De ploeg van Hake leek wakker geschrokken en binnen een minuut de gelijkmaker al te maken.

Willumsson baalt van het missen van een opgelegde kans, fot Henny Meyerink/BSR Agency
De tweede ring in
Echter illustratief voor het Deventer spel was de keuze binnen de vijandelijke zestien weer eens verkeerd. De IJslander Willumsson joeg het speeltuig voor open doel de tweede ring in. René Hake sloeg aan het wisselen, maar in plaats van de gelijkmaker scoorde het veel fellere Heracles pardoes de 2-0 via Limbombe, die langs de matig spelende Kuipers glipte.

Zorgden voor chaos
Daarna hadden de manschappen van Hake geen idee wat ze aan het doen waren, zo beaamden ook Llansana en Hake achteraf. De oefenmeester stak dan ook hand in eigen boezem, zijn wissels zorgden immers louter voor voor chaos. Een vuist kon Kowet niet maken, egoïsme en onkunde zorgden voor slechts één mogelijkheid: de overijverige invaller Baeten vond echter doelman Brouwer op zijn weg.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl