Vanochtend bracht de al bij leven legenarische Kingsley Obiekulu een bezoek aan de Adelaarshorst. In Deventer speelde hij tussen 1995 en 1998 63 officiele duels waarin hij 7 keer scoorde. Legendarisch werd z’n kennismaking met de Deventer fans door zijn doelpunt in een oefenwedstrijtegen in Heeten. Naar verluidt joeg Obiekulu de bal vanaf een meter of 35 in een keer langs de kansloze doelman in de kruising.

De populaire oud-Eagles speler kon vanuit Noorwegen makkelijker naar Nederland reizen, iets dat vanuit zijn geboorteland Nigeria tot nu toe onmogelijk was vanwege allerlei onduidelijke visaproblemen. Het werd een ontroerend weerzien met oude bekenden. Hij kreeg voetbalschoenen aangeboden voor de spelers van de voetbalschool in Nigeria. Natuurlijk poseerde hij trots met de voltalige selectie en staf tijdens de vrijdagse ochtendtraining, die hij daarna nog op een heuse peptalk trakteerde..

Vanavond bezoekt Obiekulu het supportershome tussen 20.00 en 21.30 uur. Morgen reist hij met de bus van de SV naar NAC Breda, alwaar hij zal plaatsnemen in het uitvak.