Go Ahead Eagles heeft zich een aardige uitgangspositie verworven voor de terugwedstrijd aanstaande zaterdag in de Adelaarshorst. Daar zag het in en tegen Dordrecht na zo’n 38 minuten nog niet naar uit. Kersverse ‘Eagle van het jaar’ Bart Vriends moest bij een 1-1 stand de kleedkamer opzoeken. Hij kreeg rood nadat hij binnen de ’16’ een overtreding had begaan. De toegekende penalty bracht Dordrecht op een 2-1 voorsprong.
Het was echter misschien wel het moment wat de tot dan toe zwalkende ploeg van Ten Hag nodig had. Het rechtte de rug al voor de rust. In de allerlaatste seconde van eerste helft trok Deniz Turuc met een fabelachtige vrije trap de stand alweer gelijk; 2-2.

Tweede helft

In de tweede helft leek het echter nog veel mooier te worden. Deniz Turuc bediende na een goede aanval, waarbij de Dordtse keeper in de fout ging, Houtkoop op maat, die vervolgens de bal simpel in het lege doel kon deponeren. Een overwinning bleek echter te mooi om waar te zijn. Tien minuten voor tijd moest de stug verdedigende defensie uit een dood spelmoment toch de gelijkmaker toestaan. Desondanks is de 3-3 einduitslag een prima uitgangspositie na een klein uur met een man minder te hebben gespeeld.

Statistieken

FC Dordrecht-Go Ahead Eagles 3-3 (2-2)
22. Lars Veldwijk 1-0
25. Freek Heerkens 1-1
38. Lars Veldwijk (strafschop) 2-1
45+1. Deniz Türüç 2-2
57. Xander Houtkoop 2-3
80. Josimar Lima 3-3

Scheidsrechter: Liesveld
Rode kaart: Bart Vriends (GA Eagles)
Gele kaart: Jan Kromkamp (GA Eagles)
Toeschouwers: 2.500.

Opstelling FC Dordrecht: Warner Hahn; Roderick Gielisse, Josimar Lima, Mawouna Amevor, Rogier Molhoek, Danny Post, Jeffrey Rijsdijk, Lars Veldwijk, Jeffrey Fortes, Marvin Peersman, Fouad Idabdelhay.
Opstelling Go Ahead Eagles: Nick Marsman, Freek Heerkens, Xandro Schenk, Bart Vriends, Cendrino Misidjan(46/Jop van der Linden), Sjoerd Overgoor (87/Cas Peters), Quincy Promes, Deniz Türüc, Jarchinio Antonia, Marnix Kolder, (65/Jan Kromkamp) Xander Houtkoop.