PERSBERICHT
     Supportersvereniging Go Ahead Eagles

 

Deventer,  16-09-2013

Verrassend eindbedrag actie Middenstip!

De onverwachte promotie van Go Ahead Eagles – na 17 jaar –  zette Deventer en omstreken in vuur en vlam. Nadat de kruitdampen van alle feestelijkheden waren opgetrokken werd het tijd om aan de slag te gaan. Spelen in de eredivisie stelt immers echter nogal wat eisen aan de organisatie en de accommodatie van een betaald voetbalclub.

Een van de eisen van de KNVB is een te allen tijde bespeelbaar veld. Dan resteren er twee opties; een kunstgrasveld aanleggen of veldverwarming aanbrengen. De eerste is de goedkoopste; reden voor steeds meer clubs, zoals onze tegenstander van aanstaande vrijdag, om op ‘nepgras’ te gaan spelen.

Maar Go Ahead is anders; met zijn tradities; de authentieke Adelaarshorst midden in een woonwijk; de fanatieke roodgele supportersschare. Daar past eigenlijk geen kunstgras bij, maar ja, de financiën …. Een fanatieke supporter groef, toen de promotie in zicht kwam, de ‘laatste’ echte middenstip uit en gaf zo het startsein, samen met de Supportersvereniging, voor de actie Middenstip om toch veldverwarming te financieren onder het motto: ‘kunstgras, NO WAY!’

Iedereen kon 1 m2 gras ‘kopen’ voor € 10,-  en daarmee het recht krijgen op naamsvermelding op het speciale bord voor ‘Pitch Owners’. De Supportersvereniging besloot het bedrag te verdubbelen. De actie trok de aandacht van bijna alle regionale en landelijke media en dat leverde de club heel veel positieve publiciteit op.

Doordat de actie zo goed liep kon de club, in goede samenwerking met de gemeente Deventer, in de zomerstop al snel de keuze maken voor veldverwarming; noodzakelijk om voor het begin van de competitie een bespeelbaar veld te kunnen hebben. De actie Middenstip is inmiddels afgesloten met een totaalstand van 3150 m2 ‘verkocht’ gras, of wel het geweldige bedrag van € 31.500,- .

Met trots kunnen we melden dat de Supportersvereniging heeft besloten haar bijdrage aan de actie niet te beperken tot de eerder voorgenomen verdubbeling, maar deze fors te verhogen.  Deze extra bijdrage is indirect mede mogelijk gemaakt door de supporters die de ploeg hebben gesteund door massaal aanwezig te zijn in de Adelaarshorst tijdens de play-off-finale tegen FC Volendam en de inzet van onze vrijwilligers die die hele dag in touw waren om dit fantastische evenement mogelijk te maken.

Voor de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, op vrijdag 20 september 20.00 uur, wordt op het supportersplein om 19.00 uur het ‘Pitch Owners’ bord onthuld. Op het veld zal omstreeks 19.50 uur het verrassende eindbedrag aan de club worden aangeboden!

Iedereen die, op wat voor manier dan ook, heeft meegeholpen om deze actie tot een succes te maken; ontzettend bedankt!!

Voor meer info:

info@sv-gae.nl
06-43470504

Supportersvereniging Go Ahead Eagles
www.sv-gae.nl