FAQ items aan het laden...

Wedstrijd Jong PSV – Go Ahead Eagles gestaakt door noodweer

Jong PSV-Go Ahead Eagles is na 85 minuten gestaakt door zwaar en aanhoudend noodweer. Go Ahead Eagles stond op dat moment al met 6-0 achter tegen de Eindhovense subtopper van de Jupiler League.

In de eerste helft werd Go Ahead Eagles compleet overklast door Jong PSV. Al binnen tien minuten stond het 2-0 door goals van Laursen, die beide keren bij de tweede paal binnen kon tikken. Via Lammers na een half uur en een ongelukkig eigen doelpunt van Groenbast vlak voor rust kwam de thuisploeg nog voor de theepauze op een 4-0 voorsprong.

De eerste echte kans voor Go Ahead Eagles was meteen een grote. Met een uitgekiende pass zette invaller Stefano Beltrame – hij verving de geblesseerde Stans –Givan Werkhoven alleen voor doelman Room. Werkhoven, in de spits door de afwezigheid van Hendriks, zag zijn schot echter gekeerd worden.

Jong PSV toonde minder dadendrang in de tweede helft, maar kwam toch op 5-0. Gudmundsson ging gewillig over het been bij Schenk en verdiende hiermee een strafschop. Dit buitenkansje benutte hij zelf. Nadat diezelfde Gudmundsson tien minuten voor tijd met een stift over Stevens ook voor de 6-0 had gezorgd, werd de wedstrijd stilgelegd door arbiter Teuben. Dit omdat het noodweer niet alleen sportief van aard was, maar ook meteorologisch: onweer en pijpenspelen daalde neer op de spelers.

Na een klein half uur kon de wedstrijd worden hervat. Lang duurde die hervatting niet, want vijf minuten later ging het nog heviger onweren. Arbiter Teuben kon na lang wachten en beraden om 22:40 uur niet anders beslissen dan de wedstrijd definitief te staken.

2018-04-11T12:18:17+02:0011 april 2018|Verslagen|