GA Eagles heeft een zakelijke en moeiteloze zege geboekt op een armentierig Volendam. In de Adelaarshorst werd het 3-0 door doelpunten van Dzepar, Navratil en Verheydt.

De wedstrijd was na een klein uur al gespeeld. Thomas Verheydt maakte aan alle onzekerheid een einde door op dat moment één van de vele verdedigende fouten van Volendam af te straffen. GA Eagles had de wedstrijd namelijk vanaf minuut één in handen. Dat deed het zonder sprankelend te voetballen maar wel met een ijzeren discipline in verdedigend opzicht.
Mede door die discipline kwam Volendam geen moment in de wedstrijd en kon de ploeg van Stegeman loeren op de kansen die automatisch volgen. Zo’n moment volgde in minuut 14 toen Orhan Dzepar sneller bij een voorzet was dan doelman Stappershoef en de score kon openen.

Na de vroege voorsprong ging GA Eagles gaandeweg de eerste helft steeds slordiger spelen. Veel aanvallen strandden in schoonheid maar de ploeg van Stegeman bleef wel goed verdedigen. Mede daardoor kwam Volendam geen enkele keer gevaarlijk door. De tweede treffer viel op een prettig moment voor de Deventer ploeg. Thomas Verheydt joeg de verdediging van Volendam goed op en veroverde snel het balbezit. Bakx kon vervolgens Navratil alleen voor de keeper zetten die de bal uiterst koelbloedig wist af te ronden.
Een kwartier na rust was de wedstrijd helemaal beslist op het moment dat Verheydt een volgende fout in de defensie van de Wijdbroeken kon afstraffen. Dat GA Eagles een gewonnen wedstrijd speelde bleek ook uit het laatste half uur. Het team van Stegeman gaf weliswaar niets meer weg maar leek de wedstrijd op 80 procent van zijn kunnen uit te spelen.
Dat is wellicht nog wel het grootste compliment. De afgelopen twee seizoenen was 100 procent niet voldoende voor GA Eagles. Nu kon GA Eagles het zich permitteren om een half uur te freewheelen, zonder dat het enige schade berokkend.