Tachtig minuten lang werkte de ploeg van Van Wonderen hard en gedisciplineerd en in vier minuten kantelde de derby volledig en won FC Twente met 1-2 in Deventer.

Van Wonderen koos weer voor een meer defensieve instelling, zoals vorige week een driepunter werd behaald in Tilburg. Dit pakte goed uit tegen een dominant FC Twente dat geduldig bleef zoeken naar de ruimtes aan de zijkant, echter stapten de Deventer backs telkens weer keurig uit het achterste blok. Daardoor waren de kansen schaars en kon Go Ahead Eagles vanuit de omschakeling zelfs gevaarlijker zijn dan de gasten.

Zo vond Lucassen zijn teammaat Brouwers, met een strakke pass, echter kon de middenvelder doelman Unnerstall niet testen en vond het zijnet. Niet veel later stormde, de sterk spelende, Lidberg de vijandelijk 16 binnen, maar de bips van de Twente-goalie voorkwam een treffer. Vanuit de omschakeling schoot Vlap aansluitend op de deklat boven doelman Hahn.

FC Twente bleef geduldig zoeken en Oosterwolde kreeg de bal keurig mee over de linkerflank en schoot verwoestend over. Na 26 minuten was Kowet het dichtst bij de openingstreffer na dat Lidberg sterk doorbrak over links en Córdoba vond op de 16 meter. De Bask haalde sterk uit maar zag zijn inzet op de paal uit een spatten. Zes minuten voor de thee had de Spanjaard meer geluk met zijn inzet…

De corner van Rommens drong door in het overvolle doelgebied waar Unnerstall met één vuist redding zocht. De bal kwam uit bij Córdoba die het lichaam in perfecte balans hield voor een heerlijke wreeftrap die het zijnet deed bollen. Het enige wat mankeerde aan de prachtige inzet was een ontploffende Adelaarshorst, maar de stand stond wel op 1-0.

Na de thee hetzelfde spelbeeld; een dominant FC Twente, echter nu in een iets hoger tempo. Echter tot kansen leidde dit niet. Sterker nog, een uitstekende omschakeling leidde tot een enorme kans voor Oratmangoen, maar zowel de behendige middenvelder, als ook Mats Deijl, konden niet afdrukken. Net na een uur spelen had Córdoba geen geluk toen hij, in een uiterste poging, de bal in de korte hoek drukte. Wederom was Unnerstall degene die FC Twente in leven hield.

Met twee frisse buitenspelers probeerde FC Twente het geduldig en 11 minuten voor het einde viel toch de gelijkmaker. Een corner schoot door richting de tweede paal waar spits Ricky van Wolfswinkel ijskoud de gelijkmaker binnen werkte. Een echte spitsengoal, want de topschutter van de Tukkers was de gehele wedstrijd onzichtbaar, maar plots wel op de juiste plek voor de 1-1.

Nog geen vier minuten later stond het duel volledig op zijn kop: Een afgevallen bal kwam verrassend uit bij de behendige Zerroukki die het speeltuig prachtig in de winkelhaak toverde. Een enorme deceptie voor de manschappen van Kees van Wonderen die in de laatste minuten nog wel voor een offensief zorgden, maar de geslepen ploeg van Ron Jans haalde vakkundig het tempo uit het restant van het duel en trokken de driepunter over de streep.

Een zwaar teleurgestelde Luuk Brouwers liet weten dat hij liever had aangevallen, dat ligt veel beter in zijn kracht. Trainer Van Wonderen had dat waarschijnlijk ook wel gedaan als de tribunes volgepakt waren. Echter in een lege Adelaarshorst verkoos de Eagles oefenmeester voor een behoudende speelstijl die bijna tachtig minuten uitstekend stand hield. “Er had eigenlijk meer in gezeten, en met nog enkele zware tegenstanders voor de winterstop moeten we wel ergens nog punten zien te pakken…”

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl