Vrijdagavond won Go Ahead Eagles zijn zesde thuisduel in successie. Het lastige Dordrecht werd aan de zegekar gebonden. Naar de opstelling werd het meest gevraagd op social media voorafgaand aan het thuisduel afgelopen vrijdag. Het werd Rijsdijk op de plek van David en Van der Meer nog steeds ten faveure van Teijsse.

De uiteindelijke 3-0 winst reflecteerde niet helemaal de krachtsverhouding. Wel werd het verlies van spelmaker Chris David snel verwerkt door een goed optreden van Jeffrey Rijsdijk. Als doelpuntenmaker en aangever had de oud Dord speler een belangrijk aandeel in de ruime overwinning.

POWER
Het duel ontspon zich exact zoals Demmers had voorspeld eerder deze week. Een met power spelende tegenstander die al snel overal 1 op 1 ging spelen. Ondanks die kennis en voorbereiding had Kowet er geen antwoord op, wederom eigenlijk gezien het spel van de afgelopen weken. Nimmer voetbalde het zichzelf onder de druk uit. De trainer stond gisterenavond dan ook nerveus coachend langs de zijlijn en was opgelucht met de openingstreffer.

ILLUSTRATIEF
Daarvoor had zijn ploeg al een enorme kans gemist. Vanuit een corner kopte De Kogel door en tikte Schenk de bal uit een vrijstaande positie op de lat. Toen de thuisploeg even met tien man stond, door de blessure van Van der Meer, verscheen Daniëls voor open doel. Het bleek een illustratieve actie van de ‘Schapekoppen’ uit Dordrecht die avond. De buitenspeler schoot de bal tussen de fanatieke aanhang in plaats van tegen de touwen.

VERDEKT
De openingstreffer vond dus plaats aan de andere zijde. Teijsse had ondertussen Van der Meer vervangen, als Tom Daemen de ruimte aan de buitenkant bij Rijsdijk zag. De oud Dord speler sneed naar binnen en vuurde, verdekt achter een tegenstander, met links. Zijn schot werd lichtelijk getoucheerd door de grabbelende vingers van de doelman, maar die kon niet voorkomen dat het speeltuig in de winkelhaak eindigde tot opluchting van de ruim 9100 toeschouwers.

TEGENDRAADS
Het vrijwel volle stadion had de thuisploeg tot dan erg veel moeite zien hebben met Dordrecht. Maar na de treffer profiteerde hun ploeg optimaal van de teleurstelling van Dordrecht. Vijf minuten na de openingstreffer sneed Rijsdijk een vrije trap goed aan. De Kogel timede uitstekend en knikte de bal tegendraads achter Ter Wielen die voor de tweede maal in korte tijd geklopt was. De Eagles speelden plots met het vertrouwen van een koploper. Iedere actie naar de goal was dan gevaarlijk.

ZELFVERTROUWEN
Het was wederom  Van Ewijk die in het hart van het veld strandde met een actie, maar de bal net kon punteren naar De Kogel die voorlangs schoot. De ploeg van Van den Ham herpakte zich vervolgens en kwam middels Aktaou tot aan Zwarthoed die prima pareerde. De enige keer voor het doel na de 2-0 was direct weer raak. Leon de Kogel eiste een vrije trap op vlak voor het rustsignaal. Blakend van het zelfvertrouwen joeg hij de bal over de muur en achter de doelman voor de 3-0.

WAARSCHUWDE
Demmers waarschuwde in de kleedkamer maar weer, want zijn ploeg speelde niet als afgesproken en had eigenlijk geen grip op Dordrecht.  Echter de tweede helft was hetzelfde spelbeeld zichtbaar: Overal 1 op 1 duels die nauwelijks gewonnen werden door de thuisploeg. In tegenstelling tot de eerste helft, kreeg Dordrechts nu wel veel echte kansen. Echter vond het keer op keer Theo Zwarthoed op zijn weg.

DRIE PUNTEN
Vanuit de omschakeling werd Go Ahead Eagles nauwelijks gevaarlijk en dat nam Teijsse zijn ploeg wel kwalijk na het duel. Ook trainer Demmers onderstreepte dat de openingsgoal pas de eerste voetballende actie volgens de gemaakte  afspraken was. Hij was, ondanks de ruime zege, ontevreden over het spel van zijn ploeg. Nimmer kon zijn elf de wil opleggen aan de tegenstander. De doelman werd niet opgejaagd volgens afspraak en dat leidde dan tot kettingreacties over het gehele veld. :“Met name de spoelers in balbezit scoorden onvoldoendes”. Aanvoerder Vriends erkende het ook, maar schakelde door met zijn reactie: “Het spel is nog niet perfect, maar zijn wel weer drie punten”.

 

INTERVIEWS:

DENNIS DEMMERS:

 

KENNY TEIJSSE:

 

BART VRIENDS: