Go Ahead Eagles heeft in de eigen Adelaarshorst de deur naar de finale van de Play Offs wijd open gezet. De laf spelende eredivisionist VVV Venlo werd met een 1-0 nederlaag teruggestuurd naar Limburg. Daar kunnen de rood-gelen het zondag afmaken en de finale veilig stellen. 

De overwinning was meer dan verdiend. VVV speelde zoals ze de laatste weken in de eredivisie succesvol waren, zonder veel aanvallende intenties, maar niet zonder succes. Met deze speelwijze werd in Arnhem zelfs Vitesse opzij gezet. 

Ten Hag had zijn volwassen ploeg echter juist geinstrueerd. Gedoceerd aanvallen en geduldig op jacht naar de zo belangrijke treffer, zonder er één tegen te krijgen. Het geduld werd beloond in de 80ste minuut. Uit een corner van Turuc wist Schenk de bal achter doelman Maempa te krijgen, zijn eerste goal in het betaalde voetbal. 

In het restant kon het machteloze VVV, ten overstaan van een uitzinnige Adelaarshorst, de overwinning van het geconcentreerd spelende Go Ahead niet meer in gevaar brengen.
Zoals gezegd, de deur staat open, nu nog over de drempel. Zondag, ondersteund door een vol uitvak, moet het karwei afgemaakt worden. Wij zijn er klaar voor!