Na drie oefenduels tegen BVO’s speelde GA Eagles donderdagavond in Twello tegen de plaatselijke SV het eerste oefenpotje tegen een amateur tegenstander. Dat bleek vooral goed voor het vinden van het netje door de aanvallers en middenvelders uit de ploeg van Ulderink. Na een rustatand van 0-8 eindigde het duel in 0-15 voor de profs met vooral voor rust ook nog een handvol gemiste kansen.

Al na 5 minuten lag de eerste treffer achter Twello-doelman Redmar de Haan. Koen van der Biezen kopte de bal uit een voorzet van Timon van Leeuwen binnen. Van Leeuwen maakte even later zelf de 0-2 door een schot vanaf de 16-meterlijn.

Wout Droste komt mee naar voren bij een aanval van GA Eagles

Ook bij de derde Deventer treffer was Van Leeuwen betrokken. Hij drong het strafschopgebied binnen en speelde daar nog 2 tegenstanders uit, waarna hij de bal breed legde op Patrick Gerritsen, die de 0-3 scoorde. Koen van der Biezen bracht daarna met een loepzuivere hattrick de stand op 0-6 (waaronder eenmaal uit een strafschop), waarna Maikel Kieftenbeld en Halil &CCedil;olak de ruststand op 0-8 brachten.

Timon van Leeuwen was bij diverse Eagles-goals betrokken

Na de pauze stokte in het eerste kwartier de doelpuntenproductie even. Daarna ging het op dezelfde wijze verder als in de eerste helft en werd in hoog tempo gecombineerd en legio kansen gecreëerd. Van der Biezen scoorde met zijn 5e goal van de avond de 0-9, waarna Joey Suk de 10 volmaakte.

Kari Arkivuo probeert zijn tegenstander van zich af te schudden

In de laatste 20 minuten werd de score nog uitgebreid naar 0-15 via goals van &CCedil;olak, Van Leeuwen, Suk, opnieuw Van Leeuwen en Parnela.

Glenn Kobussen zet een aanval op

Zaterdag speelt GA Eagles in Heeten het volgende oefenduel, tegen de Sallandse selectie, aanvang 19:00 uur.

Koen van der Biezen geeft de bal mee aan Joey Suk

Klik hier voor een album met meer foto’s op groter formaat.

Karakteristieken

SV Twello – Go Ahead Eagles 0-15 (0-8)
5. van der Biezen 0-1, 14. van Leeuwen 0-2, 20. Gerritsen 0-3, 23. van der Biezen 0-4, 25. van der Biezen 0-5 (pen.), 30. van der Biezen 0-6, 35. Kieftenbeld 0-7, 40. Colak 0-8, 64. van der Biezen 0-9, 67. Suk 0-10, 68. Colak 0-11, 69. van Leeuwen 0-12, 73. Suk 0-13, 79. van Leeuwen 0-14 en 83. Parnela 0-15.
Scheidsrechter: Selik

GA Eagles: Jasper Heusinkveld; Wout Droste, Marco Parnela, Robbert Maruanaya, Dennis Hollart; Timon van Leeuwen, Kari Arkivuo (60. Glenn Kobussen), Maikel Kieftenbeld (46. Joey Suk); Patrick Gerritsen (46. Jules Reimerink), Koen van der Biezen, Halil &CCedil;olak.

SV Twello 1e helft: Redmar de Haan, Dennis Brugman, Jarno Vriezekolk, Jan Willem Schutte, Arjan van ‘t Veer, Robbert Teeken, Peter Manuputty, Tolga Yerbikaya, Roy Eekhuis, Michiel Mikkers, Nicky Eekhuis.

SV Twello 2e helft: Redmar de Haan, Martin Keen, Glen Buitenhuis, Jeroen de Greef, Martijn Nagel, Niels Toonk, Patrick Beekman, Roy Eekhuis, Peter Manuputty, Hans Bosch, Michiel Mikkers.