In een overwegend zonnig Maastricht wist Go Ahead Eagles zaterdag in de vooravond een knappe 0-2 overwinning te behalen op MVV. Een morele opkikker in een drukke voetbalweek.

Gelukkig voor Go Ahead Eagles is er geen VAR in de eerste divisie, waardoor een overtreding, vroeg in het duel, tegen MVV niet tot strafschop werd gepromoveerd. Het was een slordige start van het duel op het dramatische kunstgrasveld. Middels twee vrije trappen kwam Kowet dichtbij een treffer, maar Veldmate vond de doelman op zijn weg en Corboz de kruising.

Wel was de offensieve aanvalsdrang daar van de Deventerploeg. Kuipers vond de vuisten van de doelman en Hendriks draaide gevaarlijk weg binnen de 16. Die laatste actie ging vooraf aan de openingstreffer. Niet veel later zette Kuipers namelijk goed voor vanaf links, waarna Idzes perfect tegendraads het speeltuig in de winkelhaak kopte.

Na die openingstreffer bleef het slordig en was MVV niet in staat een vuist te maken. Corboz kreeg nog een kans maar schrok eigenlijk van die gelegenheid. Sam Beukema aarzelde zes minuten later niet, de centrale verdediger bewoog goed binnen de 16 bij de corner getrapt door Corboz. De bal draaide naar de eerste paal waar Beukema gedecideerd in kwam lopen en de bal via de grond binnen kopte voor de 0-2.

Opluchting spatte van de Deventer gezichten af die in het zadel werden geholpen door deze luxe voorsprong. In het tweede deel probeerde MVV wel, maar mistte het de echte overtuiging. De Deventer defensie echt echter nauwelijks getest, kordaat stond het z’n mannetje. En als MVV even wat verder kwam was daar altijd nog doelman Gorter.

Vanuit de omschakeling werd de Deventerploeg echter nauwelijks gevaarlijk, heel slordig waren de voortzettingen zodat MVV altijd in de wedstrijd bleef. De sterk spelende Hendriks draaide nog een keer knap weg van zijn tegenstander maar vond, evenals Ross niet veel later, doelman Lathouwers op zijn weg.

De grootste kans voor MVV was in de slotfase toen invaller Nauts doelman Gorter in de korte hoek wilde verrassen, echter wist de jonge sluitpost wel raad met deze harde inzet. Deze winst is een morele opkikker in een fase dat er kritiek kwam van de buitenwacht op de jonge en ogenschijnlijk onevenwichtige selectie.

Komende dinsdag wacht kampioenkandidaat De Graafschap in de eigen Adelaarshorst. Dan is het lekker voetballen, wetende dat de defensie als een huis staat. Trainer Kees van Wonderen was tevreden met het resultaat, maar nog niet met het spel: “We zien lijnen van dat wat ik voor ogen heb, maar het is nog niet genoeg”.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl