Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond in Waalwijk weer van zich doen spreken. Zowel op het veld als op de tribune waren de Deventenaren heer en meester. Op zo’n twintig minuten na werd RKC helemaal dol gespeeld. Resultaat een klinkende 1-4 overwinning. De gevierde man aan Deventer zijde was nieuweling Erik Falkenburg. Hij wist maar liefst drie maal RKC-goalie Jan Seda te passeren en werd daarmee de vierde Go Ahead speler uit de geschiedenis die drie keer in één Eredivisiewedstrijd wist te scoren. Wietse Veenstra, Martin Haar en Harry Decheiver gingen hem voor. 

Go Ahead begon uitstekend aan de wedstrijd. Met kuitenbijter Doke Smidt als vervanger van Amevor werd RKC met uitstekend combinatie voetbal onder druk gezet. Ditmaal resulteerde dat ook snel in de verdiende voorsprong. Op aangeven van eerst Antonia en later Xandro Schenk was Falkenburg al na ruim een kwartier twee maal succesvol met het hoofd. Het laatste kwartier voor de rust wisten de Waalwijkers zich onder de druk van de bezoekers uit te voetballen, maar echt grote kansen leverde dat niet op. 

Na de thee nam Go Ahead het heft weer stevig in handen en werd er prima gebruik gemaakt van de geboden ruimte. Wederom Falkenburg, ditmaal met de rechtervoet op aangeven van Antonia, gooide het duel in het slot. Marnix Kolder mocht het kwartet doelpunten vol maken vanaf elf meter nadat hij door Frank van Mosselveld onreglementair was gevloerd. Hij bekroonde daarmee (alweer) een ijzersterke wedstrijd. Wanneer de ploeg combinerend geen uitweg vond was de lange bal op Kolder de oplossing.
Zonder uitzondering werd elke trap van Room naar voren op vakkundige wijze verwerkt door de spits. De figuranten om hem heen, ook wel verdedigers genoemd, werd geen kans gegund. Het ‘Kolder in Oranje’ galmde door het stadion.

De late tegentreffer van Denzel Slager was het enige smetje op deze geweldige avond. 

Stem hier op uw man of the match.

RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles 1-4 (0-2)
Toeschouwers 6.000
10′ 0-1 Falkenburg; 19′ 0-2 Falkenburg; 64′ 0-3 Falkenburg; 71′ 0-4 Kolder (pen); 87′ 1-4 Slagter.   Geel; van Mosselveld (RKC).

Go Ahead
Room; Schmidt; Vriends; v.d. Linden; Schenk (Schroyen /74); Falkenburg (Lambooy /74); Overgoor; Turuc; Antonia; Kolder; Houtkoop (Godee/84).