Na drie nederlagen op rij was heel Go Ahead Eagles toe aan een overwinning. Op voorhand leek FC Dordrecht daarvoor niet de meest geschikte opponent aangezien de laatste thuisoverwinning op deze angstgegner dateert uit 2005. Niets bleek echter minder waar.

Met Freek Heerkens terug in het hart van de defensie en Joep van den Ouweland als controleur op het middenveld werd het gisteravond nooit een wedstrijd. In de twaalfde minuut werd de thuisploeg in het zadel geholpen door een overtreding van Dordtenaar Beugelsdijk op de doorgebroken v.d. Biezen. De terechte strafschop werd door v.d. Biezen benut en scheidsrechter Wiedemeijer kon niet anders dan Beugelsdijk met rood naar de tribune verwijzen. De daadkracht van Dordrecht was hiermee helemaal over. Na het “Louis Pedro-kwartiertje” met een raszuivere hattrick (drie goals op rij in één helft), stond bij rust een 4-0 voorsprong op het bord. Wat een weelde.
Na de pauze ging de thuisploeg, gesteund door het publiek onverdroten door op jacht naar meer treffers, en niet zonder succes. Goals van Michal Janota (2x), Dennis Hollart en Freek Heerkens bepaalden de eindstand op maar liefst 8-0. Zo eindigde een geweldige avond in een monsterscore waarmee de aansluiting met de brede (sub)top is hersteld.